Barbie: Για πρώτη φορά στην αγορά κούκλα με σύνδρομο Down - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Barbie: Για πρώτη φορά στην αγορά κούκλα με σύνδρομο Down - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Θέλουμε όλα  τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie, σχολίασε η υπέύθυνη της εταιρείας Mattel με αφορμή την κυκλοφορία της νέας κούκλας

down72
Μια νέα κούκλα Barbie με χαρακτηριστικά ανθρώπων με σύνδρομο Down παρουσιάστηκε σήμερα από την εταιρεία Mattel, την οποία ονόμασε «Barbie τρισωμία 21».

Barbie unveils its first doll with Down’s syndrome


«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie , αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της.

down1
down2


Κλείσιμο
Αυτή η νέα κούκλα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS) των ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι. Είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες Barbie, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο Down.

First Barbie Doll with Down syndrome


down3


Η τρισωμία 21 είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συνδέεται με την ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων.

Η Mattel διέθετε επί δεκαετίες στην αγορά μια λευκή, ξανθιά κούκλα –εκτός ορισμένων σπανίων εξαιρέσεων– όμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας. Το 2106 παρουσίασε μια «στρογγυλή», μια «μικρή» και μια «μεγάλη» Barbie. Σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - «Της είπα δες κάτι, γύρισε και πυροβόλησα»

Βίντεο: «Ντελιβεράς» εκτέλεσε επιχειρηματία σε καφετέρια στην Αλβανία - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

Μυλωνάκης «καρφώνει» Βελόπουλο: Του δίναμε κάθε μήνα 500 ευρώ «μαύρα» σε φάκελο - Πού πήγαν τα λεφτά;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης