Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εκφράζει αποτροπιασμό για τα βίντεο με αποκεφαλισμένους στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εκφράζει αποτροπιασμό για τα βίντεο με αποκεφαλισμένους στρατιώτες

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι το Κρεμλίνο θα κάνει έρευνα για την αυθεντικότητα των βίντεο που ανεβάζουν ρωσικά ΜME

beheaded1
«Κτήνη» αποκαλεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας τους Ρώσους που φέρονται να αποκεφαλίζουν Ουκρανούς στρατιώτες και εν συνεχεία να ανεβάζουν τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί την διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση προκειμένου να βάλει «φρένο» στις απάνθρωπες πρακτικές που εφαρμόζει ο εχθρός στους συμπολίτες του.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνο ξεκαθαρίζοντας ότι η Μόσχα θα ερευνήσει την «αυθεντικότητα» αυτών των «φρικτών εικόνων». «Στον κόσμο των «ψευδών ειδήσεων» στον οποίο ζούμε, πρέπει να διασφαλίσουμε την αυθεντικότητα αυτών των βίντεο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οργή Ζελένσκι για τα βίντεο

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o Ζελένσκι εκφράζει την οργή του σε βίντεο που ανέβασε σήμερα στα social media.

«Υπάρχει κάτι που κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει. Πόσο εύκολα σκοτώνουν αυτά τα κτήνη (Οι Ρώσοι). Αυτό το βίντεο που δημοσιεύτηκε από τα ρωσικά κανάλια, δείχνει την εκτέλεση Ουκρανού αιχμαλώτου... Δεν υπάρχουν άνθρωποι γι' αυτούς. Ένας γιος, ένας αδελφός, ένας σύζυγος, το παιδί κάποιου. Αυτό είναι βίντεο της Ρωσίας που απλά προσπαθεί να μετατρέψει τη θηριωδία σε νέο κανόνα. Να μετατρέψει σε συνήθεια το να καταστρέφεται η ζωή.

Δεν είναι ατύχημα. Δεν είναι μεμονωμένο συμβάν. Έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Συνέβη στην Μπούτσα. Χιλιάδες φορές. Όλοι πρέπει να αντιδράσουν. Κάθε ηγέτης. Μην περιμένετε να ξεχαστεί. Ο χρόνος θα περάσει. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τίποτα. Ούτε θα συγχωρήσουμε τους δολοφόνους. Θα υπάρξουν νομικές συνέπειες για τα πάντα. Η τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί. Κανείς δεν θα καταλάβει αν οι ηγέτες δεν αντιδράσουν. Απαιτείται δράση τώρα».

Κλείσιμο
Ο Ζελένσκι σχολιάζει ένα από τα δύο βίντεο που κυκλοφορούν από τα ρωσικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.
Zelensky blasts Russian 'beasts' after alleged POW beheading video | AFP


Τι δείχνουν τα βίντεο

Το πρώτο βίντεο δείχνει τα αποκεφαλισμένα πτώματα δύο Ουκρανών στρατιωτών να κείτονται στο έδαφος δίπλα σε κατεστραμμένο στρατιωτικό όχημα. Μια φωνή ακούγεται να λέει: «Τους σκότωσαν. Κάποιος τους πλησίασε ...τους έκοψαν τα κεφάλια».

Η προέλευση και η γνησιότητά των βίντεο δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη αρχή, ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιέβου τα αντιμετωπίζει ως γνήσια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα συνέκρινε τους Ρώσους μαχητές στην Ουκρανία με το «Ισλαμικό Κράτος» σχολιάζοντας τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με τους αποκεφαλισμούς Ουκρανών στρατιωτών.

oukrania1
oukrania2
oukrania3


«Φρικτά βίντεο με ρωσικά στρατεύματα να αποκεφαλίζουν έναν Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο», έγραψε στο Twitter.

Tην ίδια ώρα, το Reuters μεταδίδει ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας «SBU» ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το χθεσινό βίντεο.

«Χθες, κυκλοφόρησε βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει πώς οι Ρώσοι κατακτητές δείχνουν το κτηνώδες πρόσωπό τους ...βασανίζουν σκληρά Ουκρανό αιχμάλωτο και εν συνεχεία τον αποκεφαλίζουν», αναφέρει η υπηρεσία «SBU» στο Telegram.





Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό - Χρέος μας η στήριξη απέναντι στην ακρίβεια

Εντοπίστηκε στο Κάβο Ντόρο το ναυάγιο του «Χρυσή Αυγή» – Η τραγική ιστορία του πλοίου

Η συγκλονιστική κατάθεση της ανήλικης για τον βιασμό από τον Κλέιμαν στο Κολωνάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης