Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Η απελευθέρωση έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι

Marc_Tarabella
Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, ανέφερε τη Μεγάλη Τρίτη η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η απελευθέρωση έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η βελγική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την παράταση της προφυλάκισης του Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα διαφθοράς.

Ο εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή είπε στη Le Soir ότι ο Ταραμπάλα «παραμένει στη διάθεση των αρχών, εάν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες». Πρόσθεσε ότι «πάντα διακήρυττε την αθωότητά του. Επίσης πάντα υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί και ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή άλλο αντάλλαγμα για να επηρεαστούν οι απόψεις του»

Προφυλακισμένη εξακολουθεί να παραμένει μόνο η Εύα ΚαΐλήΤη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισής της, με την ίδια  να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εκτιμά ότι η απόφαση για τον Ταραμπέλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται πως εκτός φυλακής, με βραχιολάκι, βρίσκεται και ο σύντροφος της Καΐλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.



Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κλέιμαν για τον βιασμό ανήλικης στο Κολωνάκι

Στο 2,6% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2023, τρεις φορές πάνω από την ευρωζώνη, λέει το ΔΝΤ


Κόντρα Καλλιάνου - Τατσόπουλου για τον «Άγιο Παΐσιο» - «Είσαι χυδαίος πολέμιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης