Μόσχα: Νεκρός σε ισχυρή έκρηξη γνωστός Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ

Μόσχα: Νεκρός σε ισχυρή έκρηξη γνωστός Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ

Τουλάχιστον 25 οι τραυματίες - Ο μπλόγκερ είχε πάνω από μισό εκατ. ακολούθους

blogger-putin_2
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί γνωστός μπλόγκερ της Ρωσίας, ειδικός σε στρατιωτικά θέματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο κέντρο εστίασης διεξαγόταν εκδήλωση στην οποία ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής. 

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 25.Την ίδια στιγμή, εκτεταμένες ζημιές καταγράφηκαν στο σημείο της έκρηξης, όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα. 

27011886
27011890
27011891

27011886
27011890
27011891


Ο Βλαντλέν Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε πάνω από 560.000 ακολούθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς μπλόγκερ στα στρατιωτικά θέματα και ταυτόχρονα ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στα ουκρανικά εδάφη. 

«Θα νικήσουμε τους πάντες, θα τους σκοτώσουμε όλους, θα τους ληστέψουμε όπως πρέπει. Όπως μας αρέσει» είχε φωνάξει σε βίντεο από το πεδίο μάχης στην Ουκρανία, κάτι που είχε προβληθεί σε αίθουσα εντός του Κρεμλίνου. 

Κλείσιμο

Ο μπλόγκερ ήταν μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων σε τελετή στο Κρεμλίνο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την κήρυξη της προσάρτησης από τη Ρωσία τεσσάρων επαρχιών της Ουκρανίας, που κατέχει μερικώς η Μόσχα. Την προσάρτηση καταδίκασαν ως παράνομη οι περισσότερες χώρες στον ΟΗΕ.


Σύμφωνα με ρωσικά δίκτυα, η έκρηξη έγινε σε καφετέρια που ανήκε κάποτε στον επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε την έκρηξη. 

Πηγές του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλείται το πρακτορείο RIA Novosti, θέλουν τη βόμβα να ήταν κρυμμένη σε ένα κουτί που παρουσιάστηκε στον Τατάρσκι ως δώρο.

Βίντεο από τη στιγμή που παραδίδεται το δώρο


Εάν αποκαλυφθεί ότι ο μπλόγκερ σκοτώθηκε ύστερα από στοχευμένο χτύπημα, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία σε ρωσικά εδάφη που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο δολοφονήθηκε, σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του Ρώσου εθνικιστή και φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν.



Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, FSB, είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για τη δολοφονική επίθεση, ωστόσο το Κίεβο αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχεται η κακοκαιρία «ILINA» με επικίνδυνα φαινόμενα

Διέρρευσε το εξώφυλλο του γαλλικού Playboy με την υπουργό του Μακρόν

Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Στις 4 προηγούμενες ημέρες είχε κάνει αυτόματη χάραξη για 84 τρένα ο μοιραίος σταθμάρχης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης