Ντόναλντ Τραμπ: Συγκλονισμένος αλλά προκλητικός για το βαρύ κατηγορητήριο, λέει η Washington Post

Ντόναλντ Τραμπ: Συγκλονισμένος αλλά προκλητικός για το βαρύ κατηγορητήριο, λέει η Washington Post

Ο πρώην πρόεδρος εξετάζει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί υπέρ του τις σκηνές που θα εκτυλιχθούν την Τρίτη - Οι απειλές, το σόου και οι προσωπικές στιγμές

donald_trump_xr
Ώρες αφότου το δικαστήριο του Μανχάταν ψήφισε την Πέμπτη το απόγευμα για να κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε με τη σύζυγό του, Μελάνια, τα πεθερικά του και τον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Mark Levin στο αίθριο της έπαυλής του στο Mar-a-Lago Club για ένα προσχεδιασμένο δείπνο.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, κάποια στιγμή, ο Τραμπ έδειξε το βιβλίο με επιστολές που θα κυκλοφορήσει σύντομα μεταξύ του ίδιου και διασημοτήτων και παγκόσμιων ηγετών. Σε άλλη, άρχισε να τηλεφωνεί στους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου, υποσχόμενος να πολεμήσει το κατηγορητήριο και απολαμβάνοντας τις δηλώσεις υποστήριξής τους.

Ωστόσο, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα κρυφά όπως φαίνεται χρήματα που καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ο Τραμπ δεν ήταν ευχαριστημένος, είπε ένα άτομο με άμεση γνώση της αντίδρασής του. Άλλοι περιέγραψαν τον Τραμπ ως «αναστατωμένο», «ερεθισμένο», «ξεφουσκωμένο» και «σοκαρισμένο», αν και κάποιοι σημείωσαν ότι παρέμεινε επίσης «πολύ ήρεμος» και «μάλλον στωικός, στην πραγματικότητα».

Ο Τραμπ - που έπαιζε γκολφ στο κτήμα του στο Παλμ Μπιτς την Παρασκευή, με σχέδια να παίξει ξανά το Σαββατοκύριακο - αναμένεται να πετάξει στη Νέα Υόρκη το μεσημέρι της Δευτέρας. Θα περάσει τη νύχτα στο σπίτι του στον Πύργο Τραμπ πριν παραδοθεί στο Κάτω Μανχάταν την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται δε ότι πάρτι έκανε στην έπαυλή του στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντα, λίγες ώρες μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από δικαστήριο του Μανχάταν, δικαιώνοντας την πρώην ιερόδουλη Στόρμι Ντάνιελ, αλλά και στρώνοντας το έδαφος για την πολιτική του αποκαθήλωση.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια να απολαμβάνουν ένα λουκούλλειο δείπνο στην πολυτελή οικία τους, μαζί με εκλεκτούς φίλους.

Η λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία γράφει χαρακτηριστικά: «Όμορφο βράδυ εδώ στο πανέμορφο Μαρ α Λάγκο. Το δικό μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ «Πρώτο Ζεύγος» δέχεται την αγάπη των πιο πιστών φίλων του». Όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η τέως «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ εθεάθη χαμογελαστή, με ένα κόκκινο υπέροχο να υποδέχεται τους καλεσμένους της. Σε μία από τις φωτογραφίες το ζεύγος κάθεται στο τραπέζι συζητώντας με τους καλεσμένους του.




Κλείσιμο
«Θα κάνει τον Τραμπ», είπε ο Ντέιβιντ Ούρμπαν, επί μακρόν σύμβουλος του Τραμπ που δεν εργάζεται στην εκστρατεία του για το 2024. «Θα εμφανιστεί. Θα αγανακτήσει», είπε

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου στην αμερικανική ιστορία κατηγορητήριο για πρώην πρόεδρο. Αυτό ωστόσο δεν τον εμποδίζει να επιδίδεται στα γνωστά καμώματά του. Ψευδώς δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα συλληφθεί σε λίγες μέρες. Από τότε έχει εμφανιστεί να έχει διαφορετικές αντιδράσεις, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές.

Θυμωμένος, ακόμη και απειλητικός, επιτέθηκε στον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ στον ιστότοπό του στο Truth Social και προειδοποίησε για «δυνητικό θάνατο και καταστροφή» εάν του απαγγελθούν κατηγορίες.

Και έγινε, τελικά, προκλητικός — παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως κυνηγητό θύμα και αξιοποιώντας τη διαμάχη ως πολιτικό όπλο. Ο Τραμπ που επιδιώκει να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο το 2024 - έχει ήδη αρχίσει ιδιωτικά να σκέφτεται τις ανεξίτηλες εικόνες που πιθανότατα θα προκύψουν από την ημέρα του στο δικαστήριο την Τρίτη, μιλώντας για τα πάντα, από τη λήψη της κούπας έως πιθανό περπάτημα και πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τη στιγμή.

Αυτό το πορτρέτο του Τραμπ απέναντι σε ένα ιστορικό κατηγορητήριο είναι το αποτέλεσμα συνεντεύξεων με 15 συμβούλους Τραμπ, δικηγόρους, έμπιστους και άλλους αξιωματούχους, πολλοί από τους οποίους μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να μοιραστούν με ειλικρίνεια λεπτομέρειες ιδιωτικών συνομιλιών.

«Αρχικά ήταν σοκαρισμένος», είπε ο Joe Tacopina, δικηγόρος Τραμπ, στην εκπομπή «Today» του NBC την Παρασκευή. «Αφού το ξεπέρασε αυτό, έβαλε μια εγκοπή στη ζώνη του και αποφάσισε ότι πρέπει να παλέψουμε τώρα, και πήρε μια τυπική στάση του Ντόναλντ Τραμπ όπου είναι έτοιμος να είναι μαχητικός σε κάτι που πιστεύει ότι είναι αδικία».


Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ παραδοθεί

Θα έπρεπε να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη, και εκεί θα έπρεπε να μεταβεί στα κεντρικά δικαστήρια της πόλης
trump-xartis-5


Οι προετοιμασίες στη Νέα Υόρκη

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για περισσότερο από εβδομάδα. Μεταλλικά φράγματα κυκλώνουν τον Πύργο Τραμπ στο Μίντταουν και το Κτήριο Ποινικών Δικαστηρίων στο Κάτω Μανχάταν. Αυξημένες περιπολίες ήταν ορατές στο κέντρο της πόλης και αστυνομικοί προετοιμάζονταν για τις διαδηλώσεις. Όλοι οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης όλων των βαθμίδων είχαν κληθεί στην υπηρεσία με στολή την Παρασκευή.

Ανώτεροι αξιωματούχοι από το γραφείο του εισαγγελέα και την κρατική υπηρεσία που διευθύνει τα δικαστήρια είχαν συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες για να σχεδιάσουν την απαγγελία κατηγορίας κατά του πρώην προέδρου. Το ίδιο έκαναν και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος, που περιπολεί στους δρόμους έξω από το ποινικό δικαστήριο, και οι δικαστικοί υπάλληλοι, που χειρίζονται την ασφάλεια εντός του κτιρίου, όπου θα οδηγηθεί ο κ. Τραμπ.

Αγαπώ τον πατέρα μου και τη χώρα μου, σήμερα πονάω και για τα δύο, λέει η Ιβάνκα Τραμπ

Το πρώτο της σχόλιο μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στον πατέρα της Ντόναλντ Τραμπ, έκανε η Ιβάνκα με ένα story που ανάρτησε στο Instagram την Παρασκευή (31/3).

Η Ιβάνκα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «σε όλο το πολιτικό φάσμα που εκφράζει την υποστήριξη και την ανησυχία» του.

«Αγαπώ τον πατέρα μου και αγαπώ τη χώρα μου. Σήμερα, πονάω και για τα δύο. Εκτιμώ τις φωνές σε όλο το πολιτικό φάσμα που εκφράζουν την υποστήριξη και την ανησυχία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτησή της 

ivanka-trump



Χωρίς χειροπέδες ενώπιον της Δικαιοσύνης

Δεν θα περάσουν χειροπέδες στον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προσέλθει στις Αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος του, σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τραμπ και οι εισαγγελικές Αρχές του Μανχάταν, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισης του μεγιστάνα, ο Τζο Τακοπίνα.

Ο Τακοπίνα είπε σε συνέντευξή του ότι περίμενε πως η σύλληψη θα γινόταν διαφορετικά ως ένα θέμα ρουτίνας την ερχόμενη Τρίτη, όταν ο Τραμπ θα εμφανιστεί να αντιμετωπίσει κατηγορητήριο μετά την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για την πληρωμή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα να σιωπήσει, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

«Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο να διαβάσουμε πώς απαγγέλεις κατηγορίες ενάντια σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ποινικό δικαστήριο», τόνισε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο Τραμπ και η ομάδα υπεράσπισής του έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης. «Στην αρχή ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύαμε ότι στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν να περάσουμε από αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα έγκλημα σε αυτή την περίπτωση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη, στη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη, εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, που ο Τραμπ κατήγγειλε χθες Πέμπτη κάνοντας λόγο για «πολιτικό διωγμό» και διατρανώνοντας την «αθωότητά του».

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, που ονειρεύεται να επιστρέψει στην προεδρία το 2024, αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ για την καταβολή λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 ποσού 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.




Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχεται η κακοκαιρία «ILINA» με επικίνδυνα φαινόμενα

Διέρρευσε το εξώφυλλο του γαλλικού Playboy με την υπουργό του Μακρόν

Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Στις 4 προηγούμενες ημέρες είχε κάνει αυτόματη χάραξη για 84 τρένα ο μοιραίος σταθμάρχης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης