Ιταλία: O πρόεδρος της γερουσίας αμφισβητεί τη δράση ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό

Ιταλία: O πρόεδρος της γερουσίας αμφισβητεί τη δράση ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό

Οι δηλώσεις αυτές, έχουν ως στόχο την ιστορική αθώωση του φασισμού και την συκοφάντηση της αντίστασης κατά της φασιστικής δικτατορίας, η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Ignazio_La_Russa
Ο πρόεδρος της γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα, βρέθηκε και πάλι, σήμερα, στο μάτι του κυκλώνα. Πρόκειται για ιδρυτικό μέλος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» και με μια παλαιότερη δήλωσή του είχε αποκαλύψει ότι στην κατοικία του είχε τοποθετήσει προτομή του Μπενίτο Μουσολίνι.

Σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης, ο Λα Ρούσα αναφέρθηκε σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές της ιταλικής ιστορίας. Στην εκτέλεση, σε επίθεση των ανταρτών παρτιζάνων, σε ομάδα αστυνομικών από το Νότιο Τιρόλο, που δρούσαν στην Ρώμη, την 'Ανοιξη 1944, υπό τις διαταγές των ναζί. Από την επίθεση, έχασαν την ζωή τους 33 άνδρες και 55 τραυματίσθηκαν. Την επομένη, σ΄αντίποινα, οι ναζί εξετέλεσαν 335 Ιταλούς αντιστασιακούς, εβραίους, αντιφρονούντες και κοινούς εγκληματίες, στην τοποθεσία Αρδεατικά Σπήλαια, λίγο έξω από την Αιώνια Πόλη.

«Η επίθεση αυτή των ανταρτών αποτελεί μια κάθε άλλο παρά υποδειγματική σελίδα της αντίστασης. Δολοφόνησαν μια μουσική μπάντα ημισυνταξιούχων, όχι ναζί των Ες Ες, ενώ γνώριζαν ότι θα εξέθεταν τους πολίτες της Ρώμης σε κίνδυνο αντιποίνων », δήλωσε ο Λα Ρούσα.

«Εντυπωσιάζομαι από το πώς, ο Λα Ρούσα, καταφέρνει κάθε ημέρα να αποδεικνύει ότι δεν έχει το αναγκαίο ανάστημα για να είναι πρόεδρος της γερουσίας», δήλωσε ο Κάρλο Καλέντα, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση).

Τα δε Πέντε Αστέρια θεωρούν τις συγκεκριμένες δηλώσεις «αποτέλεσμα αναθεωρητισμού» αλλά και «προσπάθεια που αποσκοπεί στο να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας».

«Οι δηλώσεις αυτές, έχουν ως στόχο την ιστορική αθώωση του φασισμού και την συκοφάντηση της αντίστασης κατά της φασιστικής δικτατορίας. Πρόκειται για λόγια από τα οποία δεν απορρέει η αξιοπρέπεια που αρμόζει σε ένα υψηλό θεσμικό αξίωμα, σαν και αυτό του επικεφαλής της γερουσίας» τόνισε, τέλος, ο Τζανφράνκο Παλιαρούλο, πρόεδρος του Ιταλικού Συνδέσμου Ιταλών Ανταρτών Παρτιζάνων.


Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε τράπεζα - Τρεις Κολομβιανοί «ξάφρισαν» τις θυρίδες

Χαλκιδική - Ο «Έλληνας Ντέιβιντ Κόπερφιλντ»: Ποιος είναι ο... ξανθός μάγος που συνελήφθη για τον βιασμό 16χρονης

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία, στενοχωριέμαι για τη χώρα μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης