Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη – «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη – «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

Η Μεράλ Ακσενέρ έδειξε τον Τούρκο πρόεδρο ως υπεύθυνο για την επίθεση

tourkia_epithesi
Τον Τούρκο πρόεδρο δείχνει ως υπαίτιο για την ένοπλη επίθεση κατά των γραφείων του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ 

«Ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ» τόνισε η αρχηγός του κόμματος. 

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ», αναφέρει σε ανάρτησή της. 


Συναγερμός στην Τουρκία

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία μετά την επίθεση που εξαπέλυσε άγνωστος στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος, συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και οι αρχές προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Η σφαίρα χτύπησε σε παράθυρο του κτηρίου που στεγάζονται στα γραφεία.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κλείσιμο



Καταδικάζει την επίθεση ο πολιτικός κόσμος

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, που καταδίκασε το περιστατικό.

«Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.



Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της προέδρου του Κόμματος IYI, Μπουρά Καβουντζού άσκησε δριμεία κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε όσα δήλωσε κατά της Μεράλ Ακσενέρ και είπε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».



«Να προσέχεις τον Ερντογάν»

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της αρχηγού του Καλού Κόμματος, με τα κόμματα να μιλούν για ευθεία απειλή. 

«Να προσέχετε. Εμένα με λένε Ταγίπ, το επώνυμό μου είναι Ερντογάν. Να προσέχεις τον Ερντογάν, να προσέχεις στο όνομα Ταγίπ. Να μιλάς ανάλογα όταν μιλάς. Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Η Μεράλ Ακσενέρ είχε απαντήσει στην πρόκληση. « Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν με απειλεί. Δεν τους υπολογίζω εγώ αυτούς. Η διεύθυνσή μου είναι γνωστή, η διεύθυνση του κόμματός μου είναι γνωστή. Δεν θα μπαίναμε στο τρένο αν φοβόμασταν το σίδερο. Έχω έτοιμη την τσάντα μου και η Σηλυβρία δεν είναι κρύα για εμένα» είχε πει.

Η Σηλυβρία είναι κωμόπολη δυτικά της Κωνσταντινούπολης που διαθέτει φυλακές, στις οποίες κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν που κατηγορούνται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Όλη η απολογία του επιθεωρητή Νικολάου - «Δεν ξέρω πού έδιωξα την αμαξοστοιχία 62» μου είπε ο Σαμαράς

Ποιοι νέοι είναι δικαιούχοι για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια – Αναλυτικά παραδείγματα

Πώς η αισθησιακή σύζυγος του Ρώσου «σφαγέα» της Μαριούπολης πιάστηκε στη «φάκα» Ουκρανών χάκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης