Με δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκε η Καμίλα στη δεξίωση στο Βερολίνο

Με δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκε η Καμίλα στη δεξίωση στο Βερολίνο

Η τιάρα που είναι γεμάτη διαμάντια παραγγέλθηκε στον Φρεντερίκ Μπουσερόν, διάσημο κοσμηματοπώλη του Παρισιού το 1921

camilla_berlin
Με την διάσημη στους βασιλικούς κύκλους Greville Tiara, δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ για τον γάμο της Καμίλα με τον πρίγκιπα Κάρολο το 2005, εμφανίστηκε η βασιλική σύζυγος στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του Βρετανού μονάρχη ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ στο «Bellevue Palace» στο Βερολίνο.

Την συγκεκριμένη τιάρα, καθώς και μια σειρά από σπάνια επίσης κοσμήματα μεγάλης αξίας γνωστών οίκων, είχε κληρονομήσει το 1942 η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ από την Μάργκαρετ Γκρεβίλ (Margaret Greville), φίλη της και γνωστή βρετανίδα φιλάνθρωπο.

Το συγκεκριμένο κόσμημα έγινε αμέσως το αγαπημένο της γι’αυτό και το φόρεσε αρκετές φορές σε σημαντικές στιγμές της ζωής της, όπως ήταν και ο εορτασμός των 100ων γενεθλίων της τον Αύγουστο του 2000.

Από την άλλη, όταν εκείνη έφυγε από την ζωή το 2002 η βασίλισσα Ελισάβετ εξαιτίας της ιδιόρρυθμης σχέσης με την μητέρα της δεν καταδέχτηκε να την φορέσει ούτε μια φορά.

Το διάτρητο κομμάτι γεμάτο από διαμάντια παραγγέλθηκε στον Φρεντερίκ Μπουσερόν, διάσημο κοσμηματοπώλη στην Place Vendome 26 του Παρισιού το 1921. Μέρος από τις πολύτιμες πέτρες ανήκαν σε παλαιότερη τιάρα της Μάργκαρετ Γκρεβίλ οι οποίες ανακυκλώθηκαν στο νέο headpiece.

Το 1953, η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ ζήτησε από την Cartier και αυξήθηκε το ύψος της τιάρας με επιπλέον διαμάντια κοπής μπριγιάν και ένα διαμάντι σε κοπή μαρκησίας - κοσμήματα που είχαν δοθεί στον Εδουάρδο Ζ' από τους δυο Ολλανδούς αδερφούς Ντιεντερίκ Αρνόλντους Ντε Μπιρ και Νίκολας Γιοχάνες Ντε Μπιρ της βιομηχανίας εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών Ντε Μπιρς.

Κλείσιμο
vassilomitor
Η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ με την τιάρα


Σε αυτό το πορτρέτο του 1954, φοράει επίσης τα Greville Peardrop Earrings, μια δημιουργία Cartier του 1938 με διαμάντια σε σχήμα αχλαδιού 20 καρατίων—όπως η τιάρα, ήταν ένα από τα κοσμήματά της. Την ίδια τιάρα φόρεσε και για τη 17η Βασιλική Κινηματογραφική Παράσταση το 1963 μαζί με τα Greville Peardrop Earrings.

Την τιάρα μαζί μ’ένα επίσης εντυπωσιακό κολιέ η βασίλισσα Ελισάβετ τα παραχώρησε ως δώρο στη Δούκισσα της Κορνουάλης μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 2005. Το ίδιο έκανε και με το κολιέ Diamond Festoon επίσης της Μάργκαρετ Γκρεβίλ, το οποίο η Καμίλα φόρεσε σε όλο του το μεγαλείο για μια εκδήλωση το 2007 στην Ουγκάντα. Ο Cartier το είχε σχεδιάσει για πρώτη φορά ως κολιέ 2 σειρών το 1929, αλλά η κυρία Γκρέβιλ το επέστρεψε το 1938 για να το κάνει ακόμα μεγαλύτερο με άλλα τρία σκέλη, τα οποία μπορούν να φορεθούν μόνοι τους ή να συνδυαστούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Αν είχε πρόβλημα η καρδιά της Τζωρτζίνας δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ανάνηψη, κατέθεσε ο αναισθησιολόγος

ΝΔ για Ραγκούση: «Δηλώνει ετησίως έως €11.463 που αντιστοιχούν σε ενοίκια έξι ημερών για τη βίλα - Δώστε τα στοιχεία»

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS: Ερωτήματα και απαντήσεις - Τα επόμενα βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης