Φλόριντα: Ο ΝτεΣάντις απαγόρευσε μαθήματα Αφροαμερικανικής Ιστορίας στα σχολεία

Φλόριντα: Ο ΝτεΣάντις απαγόρευσε μαθήματα Αφροαμερικανικής Ιστορίας στα σχολεία

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας -και επίδοξος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ- είχε ψηφίσει νόμο που ορίζει πώς θα διδάσκονται μαθήματα για το φύλο ή τις φυλές

desantis
Οι αρχές στη Φλόριντα εμπόδισαν την εισαγωγή μαθημάτων για την αφροαμερικανική ιστορία σε λύκεια της πολιτείας με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν εκπαιδευτική αξία» και ότι είναι αντίθετα με τη νομοθεσία της πολιτείας.

Το μάθημα καλύπτει 400 χρόνια αφροαμερικανικής ιστορίας και εστιάζει σε θέματα όπως τη λογοτεχνία, την πολιτική επιστήμη και τη γεωγραφία.

Όπως αναφέρει το BBC, τα μαθήματα θα άρχιζαν πιλοτικά σε 60 λύκεια σε όλη τη χώρα, μεταξύ τους και στη Φλόριντα. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εισαγωγή μαθημάτων επιπέδου κολεγίου και σε μαθητές λυκείου στις τελευταίες τάξεις.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις εξήγησε ότι το μάθημα «αφήνει μεγάλα κενά που μπορεί να καλυφθούν με ιδεολογικό περιεχόμενο». Αυτό είναι κάτι που η πολιτεία λέει ότι δεν θα επιτρέψει.

Κλείσιμο
Ο ΝτεΣάντις ψήφισε πέρυσι νόμο που ρυθμίζει πώς θα διδάσκονται στα σχολεία τα μαθήματα που αφορούν το φύλο και τις φυλές.

Η Φλόριντα δεν διευκρίνισε ποιον πολιτειακό νόμο παραβιάζουν τα μαθήματα. Σε επιστολή τους οι πολιτειακές αρχές δηλώνουν ότι θα ανοίξουν ξανά τη συζήτηση αν το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας επανέλθει με «νόμιμο, ιστορικά ακριβές» περιεχόμενο.

Την απόφαση της Φλόριντας για το μπλοκάρισμα των μαθημάτων επέκρινε η Εθνική Ένωση Γονέων, λέγοντας ότι είναι «ευθεία επίθεση στις κοινότητες των Αφροαμερικανών» και ότι είναι «επικίνδυνη συμπεριφορά που πρέπει να προβληματίσει όλους τους Αμερικανούς».


Ειδήσεις σήμερα:

Ψευτογιατρός: Έλεγε ότι είχε πελάτες τον... Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Τζόκοβιτς και τον Ναδάλ!

Η ελβετική NZZ για τα fake news με τους 38 στον Έβρο: Influencer η Μπαϊντά, ζει στη Γερμανία

Μοσχάτο: «Είναι τρελή, πρέπει να ήταν μέσα και όχι έξω» λέει συνάδελφος της 47χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης