ΗΠΑ: Πάνω από 5 ώρες κατέθετε στο Κογκρέσο ο CEO του TikTok - «Δεν είναι πράκτορας του Πεκίνου»

ΗΠΑ: Πάνω από 5 ώρες κατέθετε στο Κογκρέσο ο CEO του TikTok - «Δεν είναι πράκτορας του Πεκίνου»

Ουδέποτε η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε, ούτε σκοπεύει να ζητήσει από καμιά εταιρεία να της παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ανέφερε

tiktok_ceo
Πάνω από πέντε ώρες κατέθετε χθες στην επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ο CEO της ιδιαίτερα δημοφιλούς πλατφόρμας «TikTok», Σου Ζι Τσου, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων επιθυμούν να εντείνουν τον έλεγχο της κινεζικής εφαρμογής.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Ζι Τσου, μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, εμφανίστηκε σε επιτροπή του Κογκρέσου.



Με εκπαίδευση στο Χάρβαρντ, ο Τσου, που είχε κάποτε κάνει την πρακτική του άσκηση στο Facebook της Meta, ήταν ο μοναδικός μάρτυρας στη συγκεκριμένη ακρόαση, εν μέσω ανησυχιών για πιθανούς κινδύνους ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ φοβούνται πως το κινεζικό καθεστώς έχει αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών χρηστών, ενώ κάποιοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προπαγάνδα ή χειραγώγηση πολιτών.

«Το TikTok συνειδητά επέτρεψε στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών χρηστών. Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν πώς αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων τους», υποστήριξε σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς, που προεδρεύει της επιτροπής.

Κλείσιμο


Κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο Σου Ζι Τσου τόνισε ότι η πλατφόρμα είναι ασφαλής και προστατευμένη και ότι δεν πρέπει να απαγορευτεί από τις αμερικανικές αρχές.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας, γεγονός που καταδεικνύει, όπως είπε, πόσο εδραιωμένο είναι πλέον το TikTok την ώρα που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να την περιορίσει.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, επανέλαβε ότι η πλατφόρμα «πρέπει να απαγορευτεί» και το γεγονός ότι υπάρχουν 150 εκατομμύρια Αμερικανοί χρήστες στην πλατφόρμα υπογραμμίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της δράσης του Κογκρέσου”.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Σου Ζι Τσου έσπευσε να απενεχοποιήσει το Πεκίνο τονίζοντας ότι ουδέποτε η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε, ούτε σκοπεύει να ζητήσει από καμιά εταιρεία να της παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

«Σεβόμαστε το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένων όλων όσων κάνουν χρήση της εφαρμογής. Η κυβέρνηση αποδίδει υψηλό σεβασμό στην ασφάλεια των δεδομένων», υποστήριξε ο CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας. «Το ΤikTok δεν είναι πράκτορας της Κίνας», πρόσθεσε ο Τσου.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η εταιρεία «ByDance» είναι κινεζική, τόνισε ότι είναι μία παγκόσμια εταιρία με Κινέζο ιδρυτή.



Ειδήσεις σήμερα:

Γέμισε νιάτα το κέντρο της Αθήνας για την μαθητική παρέλαση - Δείτε βίντεο

Ανατροπή στην Πάφο: Ατύχημα και όχι δολοφονία ο θάνατος της Λέσια, λέει ιατροδικαστής


«Βλέπουν» εμπρησμό στο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης - Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης