Τυνησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Αγνοείται η τύχη 28 ανθρώπων

Τυνησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Αγνοείται η τύχη 28 ανθρώπων

Το πλοιάριο ήταν «υπερφορτωμένο» με 38 μετανάστες, κυρίως από την Ακτή Ελεφαντοστού, οι οποίοι ήθελαν να φθάσουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα

migrants__2_
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 28 στο ναυάγιο σκάφους με παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας.

Ο Ρομντάν Μπεν Ομάρ, στέλεχος της ΜΚΟ Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (FTDES), δήλωσε ότι η ακτοφυλακή διέσωσε πέντε ναυαγούς και εντόπισε πέντε πτώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της πόλης Σφαξ. Υπογράμμισε πως το πλοιάριο ήταν «υπερφορτωμένο» με 38 μετανάστες, κυρίως από την Ακτή Ελεφαντοστού, οι οποίοι ήθελαν να φθάσουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο σημειώθηκε έναν μήνα μετά την εμπρηστική ομιλία του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σάγιεντ, ο οποίος απέδωσε την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την υποσαχάρια Αφρική σε σχέδιο συνομωσίας με στόχο την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης στη χώρα του.

Παράλληλα κατηγόρησε τους παράτυπους μετανάστες ότι ευθύνονται για την έξαρση της εγκληματικότητας. Τα σχόλια του προέδρου Σάγιεντ πυροδότησαν κύμα βίας κατά των μεταναστών, εκατοντάδες εκ των οποίων κατασκηνώνουν στους δρόμους της Τύνιδας.

Περίπου 21.000 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής εκτιμάται πως βρίσκονται σήμερα στην Τυνησία, χώρα με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα: 

«Γίνονται αλλαγές που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια» είπε ο Σι στον Πούτιν πριν φύγει από τη Μόσχα

Συνελήφθη προπονητής τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη για βιασμό τουλάχιστον 5 μαθητριών

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο Αθηνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης