Ιταλία: Θετικά βλέπει η κυβέρνηση Μελόνι επιστολή της Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Ιταλία: Θετικά βλέπει η κυβέρνηση Μελόνι επιστολή της Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Η Ρώμη εκτιμά ότι λαμβάνονται υπόψη οι προτεραιότητες που έχει υποδείξει με στόχο μια συνολική και ισορροπημένη μεταρρύθμιση

metanastes_varka
Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης κρίνουν θετικά το περιεχόμενο επιστολής την οποία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέστειλε στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης, ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, 23 και 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά ότι στην επιστολή λαμβάνονται υπόψη και οι προτεραιότητες που έχει υποδείξει η Ρώμη, με στόχο μια συνολική και ισορροπημένη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι υπάρχει πρόθεση να εγκριθεί η αύξηση των οικονομικών βοηθειών, η ενισχυμένη συνεργασία, ότι θα δοθεί έμφαση στην αλληλεγγύη, στις μετεγκαταστάσεις, αλλά και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού στη Νέα Ιωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι «αγαπητοί φίλοι» Πούτιν και Σι, το «ταξίδι ειρήνης» του Κινέζου προέδρου και η προτροπή των ΗΠΑ στον κόσμο να μην ξεγελαστεί

Γαλλία: Επιβίωσε η κυβέρνηση Μακρόν - Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις μομφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης