Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκτίμησε σήμερα ότι η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του διαδόχου του, του Βλαντίμιρ Πούτιν, που θέλει να δικάσει για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, θα έχει φρικτές συνέπειες για το διεθνές δίκαιο.
«Αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο (...) πυρηνικής δύναμης, που δεν είναι κράτος μέλος του ΔΠΔ για τους ίδιους λόγους με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Οι συνέπειες για το διεθνές δίκαιο θα είναι τερατώδεις», έκρινε.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.