Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας που όρμηξε σε ακτιβιστή για το κλίμα έδωσε... εξηγήσεις στο Twitter

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας που όρμηξε σε ακτιβιστή για το κλίμα έδωσε... εξηγήσεις στο Twitter

«Δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι» έγραψε ο Ντάριο Ναρντέλα σε ανάρτησή του - Ο ακτιβιστής έριχνε μπογιά στο ιστορικό Παλάτσο Βέκιο που στεγάζει το δημαρχείο

dimarxos_flwrentias_xr
Εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε όταν αντίκρισε ξαφνικά έναν ακτιβιστή για το κλίμα να ψεκάζει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Παλάτσο Βέκιο της Φλωρεντίας έδωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ντάριο Ναρντέλα σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, η αντίδρασή του στο θέαμα της απόπειρας βανδαλισμού του παλατιού-φρουρίου του 13ου αιώνα ήταν ενστικτώδης και αποτέλεσμα της οργής που αισθάνθηκε, ωστόσο θεωρεί ότι, εξαιτίας της θέσης του, θα έπρεπε να είχε επιδείξει περισσότερη αυτοσυγκράτηση. 

Τα κλιπ με την ιδιαίτερα... δυναμική παρέμβαση του 47χρονου πολιτικού, ο οποίος είναι δήμαρχος της όμορφης ιταλικής πόλης από το 2014, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τα περασμένα 24ωρα. Ο Ναρντέλα εμφανίζεται στα σχετικά βίντεο να διακόπτει τη συνέντευξή του, να τρέχει έξαλλος προς το μέρος του ακτιβιστή και, στη συνέχεια, να τον γραπώνει και να το σπρώχνει, ρωτώντας τον «τι σκ@@α κάνεις;».



Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας αναγκάζει τον ακτιβιστή να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού της μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς «Παλαιού Παλατιού», το οποίος στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

Κλείσιμο





Ο Ναρντέλα αργότερα ανέβηκε ο ίδιος σε μια σκαλωσιά και συμμετείχε στις εργασίες για την αφαίρεση της μπογιάς με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης, μουρμουρίζοντας παράλληλα «βάρβαροι... απολίτιστοι...», σύμφωνα με τη Repubblica.





«Χρησιμοποίησα ισχυρές εκφράσεις επειδή αισθάνθηκα, όπως και πολλοί άλλοι που βρίσκονταν στην Πιάτσα ντελα Σινιορία, αποτροπιασμό και οργή. Λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας, δεν θα έπρεπε να έχω μιλήσει έτσι στον νεαρό... Αντέδρασα ενστικτωδώς. Ως δήμαρχος της Φλωρεντίας την αγαπάω όχι μόνο με τον μυαλό μου αλλά και με την καρδιά μου και αυτήν τη φορά επικράτησε η καρδιά και το ένστικτο. Το ένστικτο ενός πατέρα ή μητέρας μιας οκογένειας που σκέφτεται μονάχα να υπερασπιστεί το σπίτι όλων μας, το Παλάτσο Βέκιο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o Ναρντέλα.



Ο πολιτικός εξήγησε ότι παρενέβη τόσο δυναμικά για να σταματήσει τον βανδαλισμό και να περιορίσει τη ζημιά όσο το δυνατόν περισσότερο. «Βίωσα αυτή τη βία σαν απόπειρα τραυματισμού της ιστορίας μας» συνέχισε ο Ναρντέλα, τονίζοντας ότι ακόμα και μία κοινή μάχη που πρέπει να δώσει η ανθρωπότητα δεν δικαιολογεί τις επιθέσεις στην κληρονομιά ενός λαού.

Ο δήμαρχος κατέληξε στέλνοντας μήνυμα στους ακτιβιστές ότι, ως πατέρας τριών παιδιών, συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία τους για το περιβάλλον και τους κάλεσε να εργαστούν μαζί με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει ελπίδα για ουσιαστική αλλαγή.


Τα memes του... «Ράμπο» δημάρχου


Οι φωτογραφίες του εξοργισμένου δημάρχου με το δερμάτινο μπουφάν και τα γυαλιά μπροστά από τον γεμάτο μπογιές τοίχο του Παλάτσο Βέκιο ενέπνευσαν πλήθος memes στα ιταλικά media. Ένα από αυτά δείχνει τον Ναρντέλα να προσπαθεί να ισιώσει τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, ενώ άλλα τον παρουσίασαν ως υπερήρωα ή... αρχαίο άγαλμα.









nardo

Mε πληροφορίες από τη Sun



Ειδήσεις σήμερα:

Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός με 20αρια - Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα


Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από τα «τιτιβίσματα» Πολάκη

Νέα «όπλα» για παρακολούθηση και καταγγελία φοροφυγάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης