Η Νότια Κορέα κάνει πίσω στα σχέδια για εργάσιμη εβδομάδα 69 ωρών

Η Νότια Κορέα κάνει πίσω στα σχέδια για εργάσιμη εβδομάδα 69 ωρών

Η πίεση από τους νέους και τα συνδικάτα οδήγησαν τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ να ζητήσει επανεξέταση

220309214704_Yoon-Suk-yeol
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας φαίνεται ότι θα επανεξετάσει τα σχέδιά της για εργάσιμη εβδομάδα έως 69 ωρών, κυρίως έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες των νέων για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη ζωή και την υγεία τους.

Το σχέδιο ήταν η αύξηση των ωρών εργασίας από 52 ώρες (40 συν το πολύ 12 για υπερωρία) σε 69 ώρες έπειτα από πιέσεις εργοδοτών ότι ήταν δύσκολο να «πιάσουν» τις προθεσμίες.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριζε ακόμη ότι θα ωφελούσε τις νέες γυναίκες, οι οποίες θα έκαναν υπερωρίες που μετά θα αντιστάθμιζαν με ρεπό που θα διέθεταν για την οικογένειά τους.

Ωστόσο στα σχέδια αντιτάχτηκαν νεότεροι σε ηλικία Νοτιοκορεάτες, αλλά και τα συνδικάτα που τονίζουν ότι μια αύξηση θα επιβάρυνε πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους σε μια «βαριά» εργασιακή κουλτούρα.

Θα ήταν εξάλλου και ένα είδος «παραφωνίας» την ώρα που άλλες χώρες εξετάζουν σχέδια για μετάβαση σε τετραήμερη εργασία, η οποία αυξάνει την παραγωγικότητα και την ευζωία των εργαζομένων.

Μπροστά στις διαμαρτυρίες, αναφέρει ο Guardian, ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει εκ νέου το μέτρο και «να επικοινωνεί καλύτερα» και ειδικά τους νεότερους. Ο Γιουν τασσόταν υπέρ του μέτρου για να δοθεί στους εργοδότες περισσότερη ευελιξία.

Τα στατιστικά του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι οι Νοτιοκορεάτες το 2021 εργάζονταν κατά μέσο όρο 1.915 ώρες τον χρόνο ή 199 ώρες περισσότερες από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και 566 ώρες περισσότερες από τους Γερμανούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Παπαϊωάννου: Όταν ετοίμαζε βαλίτσες για τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέληξε σε περιοδεία με τον Καζαντζίδη

TikTok: «Θα σε δώσω στον μπόγια» - Απειλούν… τα σκυλιά τους και γίνονται viral – Βίντεο

Ηλεία: Η γιαγιά είδε τον οικογενειακό φίλο να χαϊδεύει την 10χρονη εγγονή της - Χειροπέδες σε 65χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης