Τετραήμερη εβδομάδα εργασίας: Τι συνέβη με τα έσοδα και τις σχέσεις των εργαζομένων με τη δουλειά τους

Τετραήμερη εβδομάδα εργασίας: Τι συνέβη με τα έσοδα και τις σχέσεις των εργαζομένων με τη δουλειά τους

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που εφάρμοσε αυτή τη νέα μέθοδο εργασίας δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν κι ας έχει λήξει η δοκιμαστική της περίοδος

ergasia
Εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που δοκίμασαν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας πέρυσι, ανέφεραν πως υπήρξε αύξηση στα έσοδά τους και λιγότερη απώλεια προσωπικού, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη δοκιμή δήλωσαν ότι υπήρχε λιγότερη εξάντληση, λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και μεγαλύτερη ικανοποίηση με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Αυτά έδειξαν τα τελικά αποτελέσματα μιας μελέτης σχετικά με τον τρόπο που 61 βρετανικές εταιρείες και οι περίπου 2.900 εργάτες τους τα πήγαν με μια συμπιεσμένη εβδομάδα εργασίας μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου το 2022. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την 4 Day Week Global, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει την ιδέα μιας μικρότερης εβδομάδας εργασίας.

Οι εταιρείες βαθμολόγησαν την εμπειρία με 8,5 στα 10, ενώ τα έσοδά τους αυξήθηκαν 1,4% κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σε σύγκριση με παρόμοια σημεία ένα χρόνο νωρίτερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 35% κατά μέσο όρο.

Μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας ήταν κάποτε θεωρητική ιδέα, αλλά σήμερα εφαρμόζεται στην πράξη, γίνοντας όλο και περισσότερο διαδεδομένη. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2022, υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με μια συμπιεσμένη, μικρότερη εβδομάδα εργασίας, μαζί με μια συμπληρωματική ανάρτηση για το πώς μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας δεν μείωσε την παραγωγικότητα ,αλλά μπορεί ακόμη και να την αυξήσει.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Όλο το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα που προμηνύει τη διαγραφή Πολάκη

Ο βετεράνος διασώστης, γιος του θρυλικού ποδοσφαιριστή Μπάμπη Κοτρίδη που «άγγιξε» τη Μαντόνα

Μόνικα Μπελούτσι: Από τον Βενσάν Κασέλ στον Τιμ Μπάρτον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης