Κατάθεση σε επιτροπή θα δώσει ο Τζόνσον για τα «κορωνοπάρτι» στην πρωθυπουργική κατοικία

Κατάθεση σε επιτροπή θα δώσει ο Τζόνσον για τα «κορωνοπάρτι» στην πρωθυπουργική κατοικία

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανησυχούσαν για τυχόν διαρροή για τις συγκεντρώσεις και πόσο θα έπλητταν τον πρωθυπουργό

boris_johnson
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να δώσει εξηγήσεις σε κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με το αν παραπλάνησε το βρετανικό Κοινοβούλιο για τα περιβόητα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία την περίοδο των λοκντάουν.

Οι αποκαλύψεις ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έκαναν περισσότερες από μία συναθροίσεις με αλκοόλ, την περίοδο που δεν επιτρέπονταν στους πολίτες για να μην διαδοθεί η Covid-19, έφεραν τελικά την πτώση της κυβέρνησης Τζόνσον, πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο Τζόνσον αναμένεται να δώσει εξηγήσεις, μέσω βιντεοκλήσης, την επόμενη Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στην επιτροπή, έγινε σήμερα γνωστό. Η συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι δημόσια, ενώ βουλευτές από όλα τα κόμματα θα έχουν δικαίωμα να θέσουν ερωτήματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε καταθέσει γραπτά, αναφέρει ο Guardian, αλλά και πάλι θα δίνονταν στη δημοσιότητα η απάντησή του.

Εν τω μεταξύ, η προκαταρκτική έκθεση της διακομματικής επιτροπής είχε δείξει ότι ο Τζόνσον παραπλάνησε τους βουλευτές για αυτά τα πάρτι και ότι γνώριζε ο ίδιος, αλλά και συνεργάτες του, ότι ήταν αντίθετα με τους κανονισμούς.

Νέες πληροφορίες που ήλθαν στο φως δείχνουν ότι, πολύ πριν τα πρώτα δημοσιεύματα για τα πάρτι, συνεργάτες του Τζόνσον ανησυχούσαν για τυχόν διαρροή τους και πόσο αυτή θα έπληττε τον πρωθυπουργό.

Σε περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι ο Τζόνσον παραπλάνησε σκόπιμα το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να τεθεί σε ένα είδος αναστολής καθηκόντων. Αν αυτή η περίοδος είναι πάνω από 14 ημέρες, οι πολίτες στην εκλογική του περιφέρεια (Uxbridge and South Ruislip στο δυτικό Λονδίνο) θα μπορούν να ζητήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου βουλευτή.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η ανάταξη των σιδηροδρόμων

Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Δεχόμουν μπούλινγκ γιατί μου έπεφταν τα μαλλιά, έκανα μεταμόσχευση»

Εκδίδεται από την Τουρκία ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης