Πούτιν: Ουκρανοί νεοναζί χτύπησαν άμαχους στο Μπριάνσκ - Θα τους συντρίψουμε

Πούτιν: Ουκρανοί νεοναζί χτύπησαν άμαχους στο Μπριάνσκ - Θα τους συντρίψουμε

Ουκρανοί «τρομοκράτες» επιτέθηκαν σε μεθοριακή περιοχή, ανέφερε νωρίτερα το Κρεμλίνο - Για ρωσική προβοκάτσια κάνει λόγο σύμβουλος του Ζελένσκι

putin_vlad__2_
Αυτό που συνέβη στην περιοχή του Μπριάνσκ είναι μια τρομοκρατική επίθεση, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον ενός αυτοκινήτου πολιτών, βλέποντας ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν παιδιά, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας συνέχεια σε αναφορές του Κρεμλίνου για τη δράση Ουκρανών σαμποτέρ σε ρωσικά εδάφη τα οποία συνορεύουν με την Ουκρανία.

«Νεοναζί και τρομοκράτες διέπραξαν σήμερα άλλη μια τρομοκρατική πράξη, άλλο ένα έγκλημα. Μπήκαν στη συνοριακή περιοχή και άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων. Είδαν ότι επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο πολιτών, είδαν ότι πολίτες κάθονταν εκεί και παιδιά άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ήταν αυτοί οι άνθρωποι που έθεσαν ως στόχο να μας στερήσουν την ιστορική μνήμη, να μας στερήσουν την ιστορία μας, να μας στερήσουν τις παραδόσεις μας, τη γλώσσα μας», είπε ο Πούτιν.

«Οι νεοναζί για τους οποίους μιλάμε τόσο καιρό και τα αφεντικά τους διαπράττουν τα πραγματικά εγκλήματα. Θα τους συντρίψουμε», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής του Μπριάνσκ, το πρωί μια ουκρανική ομάδα σαμποτέρ εισήλθε στα εδάφη του και πυροβόλησε σε ένα αυτοκίνητο, με συνέπεια ένας κάτοικος της περιοχής να σκοτωθεί και ένα δεκάχρονο παιδί να τραυμστιστεί.

Από την πλευρά του, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι πληροφορίες για επίθεση σαμποτάζ ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας είναι "σκόπιμη πρόκληση".

"Η ιστορία για ουκρανική ομάδα σαμποτάζ στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι κλασική σκόπιμη πρόκληση", έγραψε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ στο Twitter.

"Η Ρωσία θέλει να τρομάξει τον λαό της προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση σε μια άλλη χώρα & την αυξανόμενη φτώχεια έπειτα από έναν χρόνο πολέμου", είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Το δεύτερο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας - Έβλεπε για 5,5 χλμ. το τρένο στο λάθος ρεύμα

«Πρωτοφανής κινητοποίηση» - Καλύφθηκαν οι ανάγκες αιμοδοσίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Νέα παρέμβαση Ντογιάκου για τα Τέμπη - Να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης