Πούτιν προς FSB: Σταματήστε τους σαμποτέρ στα σύνορα με την Ουκρανία

Πούτιν προς FSB: Σταματήστε τους σαμποτέρ στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από την FSB να επιδείξει αυξημένη προσοχή για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες εντός της χώρας

bladimiri_putin
Τα καθήκοντα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) για το 2023 προσδιόρισε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της υπηρεσίας, ζητώντας αυξημένη προσοχή στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Παράλληλα, ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή ενεργειών που θα διασπείρουν τον διχασμό μεταξύ των Ρώσων πολιτών.

«Αναπτύσσουμε μια ομάδα στα σύνορα με την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει μονάδες των συνοριακών αρχών, την αεροπορία της FSB, τις ένοπλες δυνάμεις και την εθνοφρουρά. Το καθήκον σας είναι να βάλετε ένα φράγμα στο δρόμο των ομάδων σαμποτάζ της Ουκρανίας και της Δύσης, να σταματήσετε τις προσπάθειες παράνομης μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών στη Ρωσία» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, αφού κατηγόρησε τη Δύση πως δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τη δράση εξτρεμιστών, ζήτησε από την FSB να χρησιμοποιήσει όλο το οπλοστάσιό της και να επιδείξει αυξημένη προσοχή σε κρίσιμες υποδομές και χώρους μαζικής παραμονής πολιτών για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό. Ο αριθμός αυτών των εγκλημάτων έχει αυξηθεί. Και, φυσικά, είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε και να σταματήσουμε τις παράνομες δραστηριότητες εκείνων που προσπαθούν να διασπάσουν και να αποδυναμώσουν την κοινωνία μας. Χρησιμοποιούν ως όπλα τον αυτονομισμό, τον εθνικισμό, τον νεοναζισμό και την ξενοφοβία», δήλωσε ο Πούτιν.

«Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες παραδοσιακά και συνεχώς δραστηριοποιούνταν στην Ρωσία και τώρα έχουν ρίξει πρόσθετο προσωπικό, τεχνικούς και άλλους πόρους εναντίον μας. Πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη: «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι» - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Εικόνες ντροπής στην Τουρκία, ο Ερντογάν μοίραζε μετρητά σε παιδιά και σεισμόπληκτους

Ο 33χρονος και ο Αλβανός ήρθαν στα χέρια στο ίδιο μαγαζί λίγες μέρες πριν το φονικό στη Μύκονο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης