ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Μόσχα για την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Μόσχα για την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Οι ΗΠΑ επιδίωξαν να διασφαλίσουν την εξάλειψη καταστάσεων σύγκρουσης με τη Ρωσία, λίγο πριν από την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκραναία

zelenski_biden_xr
Μπορεί η επίσκεψη που πραγματοποιήσε ο Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο να ήταν άκρως αιφνιδιαστική και να μην είχε ανακοινωθεί δημόσια, ωστόσο η Ρωσία είχε ενημερωθεί νωρίτερα γι' αυτήν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press, ο Λευκός Οίκος είχε φροντίσει να επικοινωνήσει με το Κρεμλίνο ώστε να αποκλειστούν «πιθανοί λανθασμένοι υπολογισμοί» από την πλευρά της Μόσχας, οι οποίοι θα οδηγούσαν σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων.

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο πηγή αρκέστηκε να επισημάνει πως «βασικές επικοινωνίες πραγματοποιήθηκαν με τη ρωσική πλευρά για να διασφαλιστεί η εξάλειψη των καταστάσεων σύγκρουσης» λίγο πριν από την επίσκεψη του Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένας λανθασμένος υπολογισμός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση σύγκρουση.

Ο Μπάιντεν έφτασε στο Κίεβο απροειδοποίητα τη Δευτέρα, για λόγους ασφαλείας, και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες στο Κίεβο εν μέσω φημών για την άφιξη «υψηλότατου προσκεκλημένου»

Έντονες φήμες κυκλοφορούσαν από τα ξημερώματα στο Κίεβο ότι κάποιος υψηλός προσκεκλημένος θα επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα.

Κλείσιμο
Από τα μεσάνυκτα, ήταν κλειστό το κέντρου του Κιέβου ενώ ασυνήθιστα υψηλός ήταν ο αριθμός των στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, σχολιάζει το CNN.

Οι δρόμοι γύρω από το Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, στην «καρδιά» της ουκρανικής πρωτεύουσας, ήταν πεντακάθαροι από νωρίς το πρωί με την αστυνομία να σφραγίζει την περιοχή προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στα γύρω τετράγωνα.

Οι ένοικοι ξενοδοχείου με θέα τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, ενημερώθηκαν από την διεύθυνση ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, έλαβαν προειδοποίηση ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο και το σήμα του κινητού τους τηλεφώνου ενδέχεται να διακοπεί.

Υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις ότι κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο θα επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το αμερικάνικο δίκτυο.


Ειδήσεις σήμερα

Άγριο έγκλημα σε μπαρ στη Μύκονο για τα μάτια μιας γυναίκας

Η οικογένεια ΜακΚάν αποδέχθηκε τεστ DNA της 22χρονης που υποστηρίζει πως είναι η Μαντλίν

Όι υποψήφιοι Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - Δείτε τα ονόματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης