ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες ανάκτησης του κινεζικού μπαλονιού

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες ανάκτησης του κινεζικού μπαλονιού

Τα τελευταία κομμάτια που ανακτήθηκαν, θα σταλούν για περαιτέρω εξέταση στα γραφεία του FBI

spy_balloon
Την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων ανάκτησης των υπολειμμάτων του μεγάλου κινεζικού μπαλονιού, που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό Πεντάγωνο, με αξιωματούχους να τονίζουν πως η ανάλυση των συντριμμιών μέχρι στιγμής ενισχύει τα συμπεράσματα ότι επρόκειτο για «κατασκοπευτικό αερόστατο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, της Ακτοφυλακής και του FBI συνέλεξε όλα τα συντρίμμια του μπαλονιού από τον πυθμένα του ωκεανού. Η Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι επιχειρήσεις περισυλλογής τελείωσαν την Πέμπτη και ότι τα τελευταία κομμάτια βρίσκονται καθ' οδόν προς το εργαστήριο του FBI στη Βιρτζίνια για ανάλυση. Παράλληλα, οι εναέριοι και θαλάσσιοι περιορισμοί που ίσχυσαν στα ανοικτά της Νότιας Καρολίνας για να διευκολυνθούν οι έρευνες, έχουν αρθεί.

Η ενημέρωση του Πενταγώνου επιστέγασε τρεις δραματικές εβδομάδες κατά τις οποίες αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν τέσσερα εναέρια αντικείμενα - το μεγάλο μπαλόνι της Κίνας και τρία πολύ μικρότερα αντικείμενα πάνω από τον Καναδά, την Αλάσκα και τη λίμνη Χιούρον - τις πρώτες γνωστές καταρρίψεις μη εξουσιοδοτημένων αντικειμένων σε καιρό ειρήνης στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η έρευνα για το μικρό εναέριο αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον έχει σταματήσει και δεν έχει ανακτηθεί απολύτως τίποτα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία με το νεκρό κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη: «Δεν τους νοιάζει η ζωή των μαύρων» - Κραυγή της μάνας για τον θάνατό της

Εξαρθρώθηκε συμμορία Πακιστανών - Είχαν κάνει αιματηρές εισβολές σε σπίτια και δύο φόνους

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στους άνδρες της ΕΜΑΚ: Είμαστε βαθιά υπόχρεοι – Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης