Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι ρωσικά μπαλόνια εντοπίστηκαν πάνω από το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι ρωσικά μπαλόνια εντοπίστηκαν πάνω από το Κίεβο

Με βάση την ενημέρωση της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, τα μπαλόνια αυτά ενδέχεται να  μετέφεραν εξοπλισμό αναγνώρισης

baloni_kievo
Έξι ρωσικά μπαλόνια εντοπίστηκαν πάνω από το Κίεβο και τα περισσότερα καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα, δήλωσε την Τετάρτη η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα μπαλόνια ενδέχεται να μετέφεραν εξοπλισμό αναγνώρισης.



«Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, περίπου 6 εχθρικοί εναέριοι στόχοι εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο για αερόστατα που κινούνται υπό την επίδραση του ανέμου. Τα αντικείμενα αυτά θα μπορούσαν να μεταφέρουν γωνιακούς ανακλαστήρες και ορισμένο αναγνωριστικό εξοπλισμό», σημείωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.

Κλείσιμο
Ο σκοπός της εκτόξευσης των μπαλονιών αυτών από τη Μόσχα, όπως σημειώνει η στρατιωτική διοίκηση, ήταν πιθανότατα ο εντοπισμός και η εξάντληση του συστήματος αεράμυνας.

Λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε ότι η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ενδέχεται να χρησιμοποιεί τα αερόστατα σε μια νέα προσπάθεια να διατηρήσει τα αποθέματά της σε αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Orlan-10 χρησιμοποιούνται τώρα με περισσότερη φειδώ (απ' τη Ρωσία) και λένε «γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αερόστατα; Γι αυτό και τα χρησιμοποιούν», δήλωσε ο Ιχνάτ στην ουκρανική τηλεόραση.

Αργότερα ο Ιχνάτ επιβεβαίωσε ότι οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα στην πόλη επειδή τα αερόστατα πετούσαν από πάνω της.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα τις αναφορές για τα αερόστατα πάνω από το Κίεβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τούρκος δημοσιογράφος: Οι «ξένες δυνάμεις» βοήθησαν τον Ερντογάν - Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός

«Σωστή κατεύθυνση, περιμένουμε τη ρύθμιση» - Οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Η Μιχαηλίδου απομάκρυνε νοσηλεύτρια που έδινε... ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης