Η Ευρωπαϊκή Επιτροπήανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος οκτώ χωρών μελών επειδή δεν εφάρμοσαν τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για την προστασία των μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος.
Η Επιτροπή διευκρίνισε πως η Τσεχία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έθεσαν σε εφαρμογή κανονισμούς που έχουν στόχο την παροχή στους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αποτελεσματικών διαύλων για να αναφέρουν εμπιστευτικά παραβιάσεις των κανονισμών της ΕΕ.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.