Γερμανία: Σε καταστροφή καλωδίου οπτικών ινών οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa

Γερμανία: Σε καταστροφή καλωδίου οπτικών ινών οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa

Χάος με τις πτήσεις της Lufthansa στη Γερμανία, όλες οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν – Επηρεάστηκαν τα συστήματα για check in και επιβίβαση

germany_airport_in__3_
Στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους φαίνεται ότι οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, η οποία έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως.

Χιλιάδες επιβάτες πλήττονται εδώ και λίγες ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής. Στη Φρανκφούρτη δεν πραγματοποιείται καμία πτήση της εταιρίας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της Lufthansa εντός Γερμανίας και οι επιβάτες καλούνται να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.



«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Κλείσιμο
Χθες, Τρίτη, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις. Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν έτοιμος να πατήσει το κουμπί της νέας επίθεσης στην Ουκρανία - Συγκεντρώνει στα σύνορα μαχητικά αεροσκάφη

Αφροδισιολόγος στο «Συγγρός» ο 65χρονος που συνελήφθη - Έκλεινε στη 12χρονη ραντεβού στο ιατρείο του

Κούρδοι πέταξαν τρικάκια στο Ευρωκοινοβούλιο - Εκκενώθηκε η ολομέλεια, φυγάδευσαν την Μετσόλα (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης