Qatargate: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Μαρκ Ταραμπέλα

Qatargate: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Μαρκ Ταραμπέλα

Στις 2 Φεβρουαρίου το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε στην άρση ασυλίας του Ταραμπέλα

tarabella322
Στη σύλληψη του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε ήδη διαγραφεί από το σοσιαλιστικό κόμμα του, προχώρησαν - μέσω της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας - οι βελγικές αρχές νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη.

Αρνείται τα πάντα

Ο δικηγόρος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τόλερ, δήλωσε στο Politico ότι ο πελάτης του δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενώπιον του ανακριτή. Αρχικά, τον Ταραμπέλα θα ανακρίνουν εκπρόσωποι της αστυνομίας και, σύμφωνα με τη Le Soir, αν κριθεί αναγκαίο θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα πάντα με την Le Soir, o Παντσέρι, έχει καταθέσει ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα, έλαβε περίπου 100.000 ευρώ προκειμένου να αμβλύνει τη δημόσια στάση του σχετικά με το Κατάρ και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από το εμιράτο.

Στις 2 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του Ταραμπέλα, επιτρέποντας έτσι στα δικαστήρια να προχωρήσουν στην ακρόασή του, ή ακόμη και, αν χρειαστεί, να τον θέσουν υπό αστυνομική κράτηση. Ο Ταραμπέλα αρνείται ότι έκανε κάτι παράνομο. Η βελγική αστυνομία μετέφερε σήμερα το πρωί τον ευρωβουλευτή από την κατοικία του στην Anthisnes, μια κοινότητα νότια της Λιέγης, σύμφωνα με πληροφορίες από την La Repubblica.


Ειδήσεις σήμερα:

Έσωσαν έξι μέλη οικογένειας μετά από 102 ώρες στα χαλάσματα του Χατάι - Δείτε βίντεο

Ύποπτη μπαγκαζιέρα στην Πανεπιστημίου - Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

Ο Μητσοτάκης ζήτησε να επιστραφεί μόνιμα η Ζωφόρος του Παρθενώνα, λένε οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης