Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα δώσει το «δαχτυλίδι» της εξουσίας στην κόρη του; Σπάνια εμφάνιση χέρι - χέρι μαζί της

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα δώσει το «δαχτυλίδι» της εξουσίας στην κόρη του; Σπάνια εμφάνιση χέρι - χέρι μαζί της

Πρόκειται για την τέταρτη δημόσια εμφάνιση του «κληρονομικού» ηγέτη με την 9χρονη - Γιατί  έχει επιλέξει να τον συνοδεύει σε επίσημες εκδηλώσεις η κόρη του, αν και υπάρχει πρωτότοκος γιος;  Το μήνυμα που στέλνει για την σχέση της δυναστείας των Κιμ με τον στρατό

kim-jong-un343
Ασυνήθιστη επίσημη εμφάνιση χέρι - χέρι με την 9χρονη κόρη του, Κιμ Τζου - Ε και με την σύζυγό του Ρι Σολ Γιου πραγματοποίησε την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο 38χρονος επικεφαλής του απομονωμένου καθεστώτος επισκέφθηκε με την οικογένειά του το αρχηγείο του Στρατού και παρακάθισε σε δείπνο για την 75η επέτειο ίδρυσης του Στρατού της Βόρειας Κορέας.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκδήλωση στις 8 Φεβρουαρίου ενώ, προς το παρόν, δεν έχει δημοσιεύσει υλικό από την προγραμματισμένη μεγαλειώδη παρέλαση προς τιμήν της επετείου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

North_Korea_daugter_000_338R29Z


Στις φωτογραφίες εικονίζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη και την σύζυγό του να εισέρχονται στην αίθουσα του δείπνου εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους παριστάμενους αξιωματικούς και από ανώτερους κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες.

Η θέση της 9χρονης στο κέντρο του τραπεζιού ανάμεσα στους γονείς της θεωρήθηκε συμβολική από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενώ ο Λέιφ - Έρικ Ίσλεϊ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιγουά της Σεούλ δήλωσε: «Σε μια χώρα που η οικογένεια Κιμ και ο στρατός έχουν δύναμη, η παρουσία ενός κοριτσιού σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα. Με το να συμπεριλαμβάνει επιδεικτικά την σύζυγο και την κόρη του, ο Κιμ θέλει οι παρατηρητές στη χώρα του και στο εξωτερικό να βλέπουν την δυναστεία της οικογένειάς του και τον στρατό της Βόρειας Κορέας πως είναι για πάντα ενωμένοι».

North_Korea_daugter__338R2AE


Εντύπωση προκαλεί η τρυφερή στάση του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στην μικρή του κόρη, η οποία σε φωτογραφίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στέκεται όρθια και αγκαλιάζει τον πατέρα της. Είναι η τέταρτη φορά που η Κιμ Τζου Ε πραγματοποιεί δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τους αναλυτές για το καθεστώς να εικάζουν πως πιθανότατα η 9χρονη θα είναι η διάδοχος του πατέρα της στην εξουσία.

Κλείσιμο
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ανήλικης κόρης του Κιμ έγινε την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, όταν πατέρας και κόρη επιθεώρησαν τον χώρο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου. Οι δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν με την 9χρονη κόρη του (αναλυτές για τη Βόρεια Κορέα εικάζουν πως η μικρή είναι 9 ή 10 ετών) προκαλούν ερωτηματικά καθώς εικάζεται πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει συνολικά τρία παιδιά, με πρώτο ένα γιο, δεύτερη την Κιμ Τζου Ε και ακολουθεί ένα ακόμα κορίτσι.

Σε μια χώρα που στην εξουσία ανεβαίνουν, κυρίως, άντρες είναι απορίας άξιον γιατί ο Κιμ έχει επιλέξει να εμφανίζεται δημόσια με την κόρη του και όχι με τον γιο του, που είναι και μεγαλύτερος σε ηλικία.

Καθώς οι δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ακόμα και με την σύζυγό του είναι σπάνιες αλλά και ο ίδιος κατά καιρούς «εξαφανίζεται» από τη δημόσια ζωή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι τελευταίες εμφανίσεις με την κόρη του στο πλευρό του και μάλιστα, σε σημαντικά στρατιωτικά γεγονότα, δίνουν αφορμή στους αναλυτές να εικάζουν πως η Κιμ Τζου Ε θα πάρει από τον πατέρα της το «δαχτυλίδι» της εξουσίας.

North_Korea_daugter__338R29T


Ο Μάικλ Μάντεν ειδικός αναλυτής για τη Βόρεια Κορέα από την αμερικανική Think Tank «Stimson Center», δήλωσε για τις επίσημες εμφανίσεις της ανήλικης κόρης του Κιμ:«Αυτό μπορεί να σημαίνει πως αυτή επιμορφώνεται και εκπαιδεύεται για να συμμετάσχει στην εξουσία - Μπορεί να προετοιμάζεται για να αναλάβει τη θέση του ηγέτη ή θα μπορούσε να γίνει σύμβουλος και "παίκτης" στα παρασκήνια όπως η θεία της».

«Έχετε τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο», είπε ο Κιμ στους στρατιώτες του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην ομιλία του κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου για την 75η επέτειο ίδρυσης του κορεατικού στρατού δήλωσε προς τα στρατεύματα της χώρας του: «Έχετε τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο παρά τις εξωτερικές δυσκολίες». Μετά από απουσία 35 ημερών από τη δημόσια ζωή ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε την Δευτέρα σε συνεδρίαση με ανώτατους αξιωματικούς και ζήτησε εντατικοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έκανε καμία αναφορά στη Νότιο Κορέα και στις ΗΠΑ, αν και στις 2 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε στα κοινά αεροπορικά γυμνάσια των δύο χωρών πάνω από την Κίτρινη Θάλασσα, ανάμεσα στην κορεατική χερσόνησο και στην Κίνα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τόνισε πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να προκαλέσουν «απόλυτη σύγκρουση» με την Πιονγκγιάνγκ καθώς ξεπέρασαν μια «ακραία κόκκινη γραμμή».

Αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα δεν έχουν ακόμα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την παρέλαση για την 75η επέτειο ίδρυσης του στρατού της χώρας, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας, Yonhap News Agency, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή αναφέρει πως η στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NKNews.org η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν με μουσική, πυροτεχνήματα και με αεροπορικές επιδείξεις με την συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών στον ουρανό της Πιονγκγιάνγκ.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμια

Ο «Μάξιμος Σαράφης» έταξε δάνειο ακόμη και σε... νεκρό

Πέτρος Φιλιππίδης: Οκτώ χρόνια φυλακή, αλλά ελεύθερος με αναστολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης