Οικογενειακή τραγωδία στη Βρετανία - Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο, την 7χρονη κόρη τους και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία στη Βρετανία - Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο, την 7χρονη κόρη τους και αυτοκτόνησε

Λύθηκε το μυστήριο με τη νεκρή διευθύντρια του ιδιωτικού κολεγίου - Ο σύζυγος φέρεται να σκότωσε με όπλο τη γυναίκα, έπειτα την κόρη τους, πριν στρέψει το όπλο προς το μέρος του

oikogeneia
Οι δολοφονίες των τριών μελών της οικογένειας Πάτισον έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο, καθώς η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή ήταν η διευθύντρια του πανάκριβου ιδιωτικού σχολείου Έπσομ, Έμα Πάτισον. Τα ετήσια δίδακτρα του σχολείου φθάνουν τις 42 χιλιάδες λίρες.

Δίπλα στο πτώμα της Έμα, βρέθηκαν νεκροί ο σύζυγός της Τζορτζ και η επτάχρονη κόρη τους Λέτι.

Αφού τις δολοφόνησε με το όπλο του, ο σύζυγος και πατέρας του μικρού παιδιού φέρεται να αυτοκτόνησε, όπως μεταδίδει το BBC.

Λίγο πριν την δολοφονία της, η επικεφαλής του ιδιωτικού σχολείου στο Σάρει, όπως γράφει η εφημερίδα «The Sun», είχε τηλεφωνήσει σε κάποιον συγγενή της για να του πει ότι κινδυνεύει.

Οι εφημερίδες «Guardian» και «Daily Mail» γράφουν ότι, όταν οι αστυνομικές αρχές έφθασαν στην οικία του ζευγαριού, που βρίσκεται κοντά στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου, και τα τρία μέλη της οικογένειας ήταν νεκρά.

Αν και οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμή τα αίτια του θανάτου τους, είναι βέβαιοι ότι κανείς άλλος δεν εμπλέκεται στο «μεμονωμένο», όπως το χαρακτήρισαν, περιστατικό.

Κλείσιμο
Επιβεβαίωσαν μάλιστα ότι, στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα τρία πτώματα, βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο που ήταν καταχωρημένο στο όνομα του Τζορτζ. Για τον λόγο αυτό, οι αρχές αντιμετωπίζουν την τραγωδία ως διπλό φόνο και αυτοκτονία.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα της «Daily Mail», επικαλούμενο τις αρχές ασφαλείας, ο 39χρονος Τζορτζ, ορκωτός λογιστής στο επάγγελμα, φέρεται να σκότωσε τη 45χρονη σύζυγό του Έμα, και εν συνεχεία τη μικρή Λέτι προτού γίνει αυτόχειρας.

Ο Τζορτζ είχε άδεια κυνηγετικού όπλου και πρόσφατα είχε έρθει σε επαφή με την αστυνομία για να τους ενημερώσει για την αλλαγή διεύθυνσης της οικίας του. Οι αστυνομικοί είπαν ότι αυτό ήταν θέμα ρουτίνας, ωστόσο ενημέρωσαν σχετικά το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC).

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Κίμπαλ Έντι, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα «Guardian»:

Πρόκειται για ένα απίστευτα τραυματικό περιστατικό και εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να διερευνήσουμε και να κατανοήσουμε τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό. Κατανοούμε την ανησυχία και την αναστάτωση του κοινού και θα ξεκαθαρίσουμε όσα πράγματα μπορούμε να πούμε και όταν μπορούμε, σεβόμενοι παράλληλα το δικαίωμα σε ένα επίπεδο ιδιωτικότητας για τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους.

«Συνεργαζόμαστε συνεχώς με το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC) και αναμένουμε το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του για τις περαιτέρω ενέργειες που ενδέχεται να απαιτηθούν», πρόσθεσε.

Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την κοινότητα στο Σάρεϊ της Βρετανίας και κυρίως όσους γνώριζαν αυτή την «υπέροχη οικογένεια».

Η 27χρονη Κλόε Ρατμπον, εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό που φρόντιζε την άτυχη Λέτι, δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Είμαι συντετριμμένη για αυτά τα φρικτά νέα....Ήταν μια τόσο όμορφη οικογένεια και η Λέτι ήταν τέλεια από κάθε άποψη».

Η Έμα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Daily Mail», ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ιδιωτικού σχολείου Έπσομ με ετήσιο μισθό που έφθανε τις 42.000 λίρες. Ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς το κολέγιο Έπσομ δεν είναι ένα οποιαδήποτε σχολείο. Είναι ένα βραβευμένο ανεξάρτητο οικοτροφείο που διδάσκει περισσότερα 850 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 11 έως και 18 ετών, με τα δίδακτρα να φτάνουν τις 42.000 λίρες ετησίως, δηλαδή σχεδόν 47.000 ευρώ.

Το σχολείο περιγράφηκε ως «λαμπρό παράδειγμα όλων των καλών χαρακτηριστικών της ανεξάρτητης εκπαίδευσης» στην Ένωση Σχολείων Οικοτροφείων τον Οκτώβριο.

Το Έπσομ κέρδισε δύο βραβεία: αυτό της «Ευημερίας των μαθητών» καθώς και το βραβείο «Ανεξάρτητο σχολείο της χρονιάς».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: H ανατριχιαστική βοή των 7,8 Ρίχτερ - Καρέ καρέ το χτύπημα του Εγκέλαδου

Cyprus-gate: Η Μόσχα «έγραψε» ψήφισμα το 2016 που ενέκρινε η Βουλή, πλην ΔΗΣΥ

Τρομάζουν οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς σε Τουρκία και Συρία - Θα ξεπεράσουν τους 20.000, λέει ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης