Βρετανία: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Βρετανία: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Ο Γκρεγκ Χαντς, υπουργός διεθνούς εμπορίου, φέρεται να είναι ο διάδοχος του Ναντίμ Ζαχάουι αναλαμβάνοντας τα ηνία του Συντηρητικού Κόμματος

Sunak
Σε μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό προχωράει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ανακοινώνοντας τις αλλαγές στη διάρκεια του υπουργικού του συμβουλίου με τον ίδιο να αναλαμβάνει προσωρινά την προεδρία του κόμματος των Τόρις μετά την καρατόμηση του Ναντίμ Ζαχάουι λόγω των φορολογικών του υποθέσεων, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι αναφορές για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές έρχονται περίπου μία εβδομάδα μετά την απομάκρυνση του προέδρου του Συντηρητικού Κόμματος, Ναντίμ Ζαχάουι από τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ καθώς τι τοπίο παραμένει θολό σχετικά με τις φορολογικές του υποθέσεις ενώ συνεχίζεται η έρευνα για φερόμενο εκφοβισμό από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ντομινίκ Ράαμπ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Guardian», o Γκρεγκ Χαντς, υπουργός διεθνούς εμπορίου, φέρεται να είναι ο διάδοχος του Ναντίμ Ζαχάουι αναλαμβάνοντας τα ηνία του Συντηρητικού Κόμματος .

Την ίδια ώρα, ο Γκραντ Σαπς, νυν υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του νέου υπουργού Ενέργειας κι ότι η Κέμι Μπέιντενοχ, νυν υπουργός διεθνούς εμπορίου, αναμένεται να διαδεχτεί τον Σαπς.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος των «Times», Στίβεν Σουίνφορ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού θα μπορούσε επίσης να αναδιαμορφωθεί.

Επιπλέον, το υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής της κυβέρνησης θα μπορούσε να διασπαστεί για να «αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του Συντηρητικού πρωθυπουργού».

Κλείσιμο
Οι Times ανέφεραν ακόμα ότι οι αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες υπουργικές θέσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του» - Ξεσπούν μητέρα και αδερφή Τσιάρτα για την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

Χαμός στο Twitter με το «πρόεδρε έλα με φόρα» της Τσαπανίδου προς τον Τσίπρα

«Σταμάτα, δείξε πιο φιλικός»: Η Λόπεζ «έκραξε» τον Άφλεκ στα Grammy για τη βαρεμάρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης