Βρετανία: Νέος «πονοκέφαλος» για τον Σούνακ - Ζητούν να μάθουν αν ήξερε για τις κατηγορίες κατά του Ράαμπ για εκφοβισμό

Βρετανία: Νέος «πονοκέφαλος» για τον Σούνακ - Ζητούν να μάθουν αν ήξερε για τις κατηγορίες κατά του Ράαμπ για εκφοβισμό

Δεν παραιτείται ο Ράαμπ, παρά τις κατηγορίες - Έντονες αντιδράσεις κατά του Σούνακ για το αν γνώριζε

sunak-raab
Νέος «πονοκέφαλος» για τον Ρίσι Σούνακ ο οποίος καλείται να «ξεκαθαρίσει» σχετικά με το αν γνώριζε τις ανεπίσημες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Ντόμινικ Ράαμπ πριν τον διορίσει, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό.

Έντεκα εβδομάδες αφότου η έρευνα άρχισε να εξετάζει καταγγελίες από περίπου 24 δημόσιους υπαλλήλους σε τρία υπουργεία, μεγαλώνει η πίεση προς τον πρωθυπουργό να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Ράαμπ και να αποκαλύψει τι γνώριζε και πότε.

Ο Dave Penman, γενικός γραμματέας του συνδικάτου FDA, το οποίο εκπροσωπεί πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, επέκρινε τον Σούνακ επειδή αρνήθηκε να πει αν διατυπώθηκαν ανεπίσημες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Ράαμπ.

Αφού το No 10 της Ντάουνιγκ Στριτ απέκλεισε μόνο ότι ο Σούνακ είχε λάβει γνώση για οποιέσδηποτε επίσημες καταγγελίες, ο Penman δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να «ξεκαθαρίσει τα πράγματα».

Έντονες αντιδράσεις κατά του Σούνακ για το αν γνώριζε

Δεδομένης της κλίμακας των κατηγορίες κατά του Ράαμπ, τις οποίες ο ίδιος αρνείται, ο Penman δήλωσε ότι θα ήταν φυσιολογικό σε έναν εργασιακό χώρο ένα τέτοιο άτομο να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της έρευνας.

«Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει πραγματικό ζήτημα και πραγματικός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια του σημερινού προσωπικού», δήλωσε στο Sky News. «Μέχρι να μπορέσετε να αποδείξετε την αθωότητά τους, πρέπει να προστατεύσετε το σημερινό εργατικό δυναμικό σας».

Είπε ότι είναι σημαντικό για τον Σούνακ να ξεκαθαρίσει τι γνώριζε και πότε, δεδομένου ότι θα έπρεπε να αποφασίσει ποια τύχη θα είχε ο Ράαμπ αν η ανεξάρτητη έρευνα υπό τον Adam Tolley KC επικύρωνε τις κατηγορίες για εκφοβισμό.

Η Lisa Nandy, η γραμματέας σε εργασιακές κοινότητες, επέκρινε επίσης τον Σούνακ επειδή δεν αποκάλυψε τι γνώριζε πριν διορίσει τον Ράαμπ. «Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που δεν ενεργεί μέχρι να αναγκαστεί να το κάνει, τον σέρνουν να το κάνει. Είναι πολύ αδύναμος για να ελέγξει το ίδιο του το κόμμα και για άλλη μια φορά η χώρα πληρώνει το τίμημα για αυτό».

Ο Ed Davey, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, πρότεινε στον Tolley να εξετάσει ποιες προειδοποιήσεις μπορεί να έχουν γίνει ανεπίσημα για τη συμπεριφορά του Raab στο παρελθόν.

Κλείσιμο
«Τα ερωτηματικά τώρα δεν αφορούν μόνο τον Ντομινίκ Ράαμπ αλλά και τον πρωθυπουργό», είπε. «Μήπως διόρισε τον Dominic Raab γνωρίζοντας ότι υπήρχαν αυτοί οι σοβαροί ισχυρισμοί;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Νο 10 ρωτήθηκε επανειλημμένα την Τετάρτη αν ο Σούνακ γνώριζε τις άτυπες ανησυχίες για τη συμπεριφορά του Ράαμπ όταν τον διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης τον Οκτώβριο του 2022. Επέμειναν στην ίδια δήλωση, επαναλαμβάνοντας: «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε καμία επίσημη καταγγελία κατά τον διορισμό του Ντόμινικ Ράαμπ».

Δεν παραιτείται ο Ράαμπ, παρά τις κατηγορίες

Ο Ράαμπ λέει ότι ενήργησε επαγγελματικά ανά πάσα στιγμή και την Τετάρτη είπε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών.

Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επικεντρώνεται στο κατά πόσον ο Ράαμπ στόχευε σκόπιμα το προσωπικό ή αγνοούσε τον αντίκτυπο που είχε η συμπεριφορά του σε αυτό.

Οι σύμμαχοι του Ράαμπ αντέδρασαν και προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν, με μια ενημέρωση ότι δύο υπάλληλοι έχουν δώσει μέχρι στιγμής στοιχεία προς υπεράσπισή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πολικό ψύχος από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη - Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για το πλαφόν - $100 στο ρωσικό diesel και $45 στο μαζούτ ανα βαρέλι

Υπουργείο Πολιτισμού: Τι αλλάζει για τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης