Γερμανία: Χρειαζόμαστε επειγόντως νέα άρματα μάχης, λέει ο υπουργός Άμυνας

Γερμανία: Χρειαζόμαστε επειγόντως νέα άρματα μάχης, λέει ο υπουργός Άμυνας

Δεν με νοιάζει από πού θα προέλθουν τα χρήματα, λέει ο Μπόρις Πιστόριους

leopard_2_xr
Η Γερμανία πρέπει να παραγγείλει γρήγορα νέα άρματα μάχης Leopard για να αντικαταστήσει αυτά που θα δοθούν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, προσθέτοντας πως δεν τον ενδιαφέρει από πού θα προέλθουν τα χρήματα.

«Για μένα, το κρίσιμο γεγονός είναι ότι πρέπει να παραγγείλουμε νέα άρματα μάχης, όχι σε ένα χρόνο, αλλά γρήγορα, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή», τόνισε ο Πιστόριους σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε ένα τάγμα τεθωρακισμένων στη δυτική πόλη Αούγκουστντορφ, που επιλέχθηκε να προμηθεύσει 14 από τα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.

«Από πού θα έρθουν τα χρήματα; Επιτρέψτε μου να το θέσω πρόχειρα ως εξής: Ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Είναι σημαντικό που τους παρέχουμε (τα άρματα μάχης) γρήγορα», είπε ο Πιστόριους.

Ο υπουργός απαντούσε στην ερώτηση εάν ασκεί πίεση για την αύξηση ενός ειδικού ταμείου ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε για τον εκσυγχρονισμό του στρατού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Πιστόριους ανέφερε ότι είχε τις πρώτες του συνομιλίες με στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας χθες Τρίτη, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

«Ήταν για να καταλάβουμε ποιος μπορεί να κάνει τι - και τι περιμένουν οι δύο πλευρές η μια από την άλλη», είπε, προσθέτοντας ότι υπήρξε συμφωνία για τακτικές συναντήσεις στο μέλλον.

Κλείσιμο
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας στοχεύει να επιταχύνει τις προμήθειες όπλων και να αυξήσει τις προμήθειες πυρομαχικών μακροπρόθεσμα, αφού έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο δωρεάς όπλων στην Ουκρανία, εξαντλήθηκαν τα γερμανικά στρατιωτικά αποθέματα.

Ακόμη και πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Γερμανία απείχε 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να πετύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ στην αποθήκευση πυρομαχικών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκκλήσεις για επαναφορά της στρατιωτικής θητείας, η οποία ανεστάλη το 2011 εν μέρει για εξοικονόμηση χρημάτων, ο Πιστόριους είπε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα καλύψει βραχυπρόθεσμα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό της Bundeswehr, του γερμανικού στρατού.

«Η αναστολή της στρατιωτικής θητείας ήταν ένα λάθος, αλλά όχι ένα λάθος που μπορούμε να διορθώσουμε γρήγορα. Έχουμε άλλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή, οι οποίες θα κοστίσουν πολλά χρήματα, χρόνο και ενέργεια - και η αντιμετώπιση αυτών είναι η προτεραιότητά μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του - Ήταν μπροστά και η γιαγιά του παιδιού

Κηφισιά: Διαρρήκτες εισβάλλουν σε φούρνο και φεύγουν με το χρηματοκιβώτιο - Βίντεο ντοκουμέντο

Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό μέτωπο: Η ιστορία της ταινίας που πάει για 9 Οσκαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης