Ρωσία: Στις οθόνες του μουσείου Ερμιτάζ θέμα για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρωσία: Στις οθόνες του μουσείου Ερμιτάζ θέμα για τη σφαγή στην Μπούτσα

Κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τα στρατεύματα του Κρεμλίνου κατέλαβαν την πόλη - Μετά την απελευθέρωσή της εντοπίσθηκαν μαζικοί τάφοι

1f013ed-clipboard01
Άγνωστοι παραβίασαν το σύστημα των ηλεκτρονικών οθονών που είναι εγκατεστημένες στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης περίπου στις 16.00, στις 29 Ιανουαρίου, και έδειξαν θέμα για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στην ουκρανική πόλη Μπούτσα κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής την άνοιξη του 2022, αναφέρει ο ιστότοπος Fontanka.ru. Τι έδειξαν συγκεκριμένα μέσα από τις οθόνες δεν διευκρινίζεται.

Υπάλληλοι του μουσείου Ερμιτάζ απευθύνθηκαν στην αστυνομία το βράδυ της ίδιας ημέρας, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας θα αποφασίσει πώς θα αξιολογήσει το συμβάν.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τα στρατεύματα του Κρεμλίνου κατέλαβαν την πόλη Μπούτσα στην περιοχή του Κιέβου. Μετά την απελευθέρωσή της στην πόλη και στα πλησιέστερα χωριά εντοπίσθηκαν μαζικοί τάφοι. Μόνο στην Μπούτσα βρέθηκαν τα πτώματα 458 κατοίκων μεταξύ των οποίων και 9 παιδιών.

Στις 25 Ιανουαρίου, μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταδόθηκε από την τηλεόραση στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, καθώς και στην περιοχή Κρασνοντάρ, την προσαρτημένη Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ομιλία του αρχηγού του κράτους εμφανίστηκε στις οθόνες αντί του συνηθισμένου προγράμματος των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών, όπως το STS και το TNT. Οι ρωσικές αρχές το απέδωσαν σε χάκινγκ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή στροφή σε πολύ χαμηλό ύψος έκανε το Phantom πριν συντριβεί στη θάλασσα

Ίμια 27 χρόνια μετά: Οι σύζυγοι των ηρώων αφηγούνται τις ώρες της κρίσης

Ρωσίδα αφέντρα δηλητηρίασε φίλη της με τσιζκέικ - «Καταπέλτης» ο Έλληνας κατήγορος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης