Χαβάη: Εικόνες μυστήριο στον ουρανό - Πώς εξηγήθηκε η μπλε σπείρα που εμφανίστηκε

Χαβάη: Εικόνες μυστήριο στον ουρανό - Πώς εξηγήθηκε η μπλε σπείρα που εμφανίστηκε

Δείτε βίντεο από το σκηνικό που δημιουργήθηκε στον ουρανό της Χαβάης - Η σχέση με την Space X

hawaii-speira-mple
Μυστήρια εικόνα σχηματίστηκε στον ουρανό της Χαβάη πριν από μία περίπου εβδομάδα καθώς εμφανίστηκε ένα μπλε αντικείμενο σπειροειδούς σχήματος.

Το ασυνήθιστο σχήμα εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο Subaru του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας στις 18 Ιανουαρίου πάνω από το Μάουνα Κέα στη Χαβάη.  Όταν το  Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητηρίο της χώρας μοιράστηκε την ανακάλυψη στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, η ομάδα έγραψε σύμφωνα με το Unilad: «Στην αρχή ήταν απλώς μια μικρή κουκκίδα. Στη συνέχεια, εκτίναξε κάτι που έμοιαζε με τόξο. Έγινε ελαφρώς μεγαλύτερη. Μια φωτεινή κουκκίδα εμφανίστηκε στη σταγόνα και στη συνέχεια μεγάλωσε και μετατράπηκε σε σπείρα».

A "Mysterious" Flying Spiral over Maunakea 2023-01-18 UT / マウナケア上空にまた渦巻き出現!


Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν εικασίες. «Είναι ένα ρήγμα στο χωροχρονικό συνεχές», σχολίασε κάποιος εμφανώς επηρεασμένος από τις ταινίες της Marvel. Όπως όμως αποδείχτηκε, η πραγματική αιτία αυτής της μυστηριώδους μπλε δίνης στον ουρανό είναι η ίδια αιτία που προκαλεί πολλά άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα αυτές τις μέρες.

Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία σημείωσε ότι η περίεργη εμφάνιση στον ουρανό φαίνεται να συνδέεται με την τελευταία εκτόξευση δορυφόρου της SpaceX. Η SpaceX εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλό της Falcon 9 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα στις 18 Ιανουαρίου. Αφού ένας πύραυλος εκτοξευθεί στο διάστημα και γίνει δορυφόρος, θα επιστρέψει στη γη - αλλά όχι πριν εκτοξεύσει τα υπόλοιπα καύσιμα του πυραύλου. Κάτι που εξηγεί τη στροβιλώδη μπλε σπείρα.

Έτσι, όταν το καύσιμο του πυραύλου εκτοξεύεται από τον πύραυλο, παγώνει και κρυσταλλώνεται σε σχήμα σπείρας και στη συνέχεια φωτίζεται από τον ήλιο. Σύμφωνα με το Spaceweather.com, οι «σπείρες SpaceX» είναι αρκετά συχνές πάνω από τον Ειρηνικό.

 

Τον Ιούνιο του 2022, οι Νεοζηλανδοί εντόπισαν το ίδιο ακριβώς φαινόμενο πάνω από τον ουρανό λίγο μετά από μια άλλη εκτόξευση δορυφόρου της SpaceX. Η SpaceX έχει ήδη εκτελέσει αρκετές αποστολές μόνο τον Ιανουάριο και σχεδιάζει να ξεκινήσει την επόμενη την Δευτέρα (30/01).

Κλείσιμο
 
Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Τσιτσιπάς «κατέκτησε» μία από τις πιο σημαντικές ήττες της ζωής του

«Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει»: Ο Τζόνσον αφηγείται πώς τον απείλησε ο Πούτιν

Θεοδωρικάκος: «Αθλιότητα το δημοσίευμα για την οικογένεια μου, θα προσφύγω δικαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης