Ουκρανία - Ζελένσκι: Οι Ρώσοι μιλούν για διαπραγματεύσεις όταν θέλουν χρόνο να ανασυντάξουν τα στρατεύματά τους

Ουκρανία - Ζελένσκι: Οι Ρώσοι μιλούν για διαπραγματεύσεις όταν θέλουν χρόνο να ανασυντάξουν τα στρατεύματά τους

Ο Ζελένσκι εξέφρασε ξανά την απροθυμία του να μιλήσει με τον Πούτιν - «Όταν αποσυρθούν από την Ουκρανία και αλλάξουν διοίκηση, τότε ίσως διαπραγματευτούμε»

zelensky
Οι Ρώσοι στέλνουν μηνύματα για ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο όταν τα στρατεύματά τους πρέπει να «ανασυνταχθούν» στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατη η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.



«Οι Ρώσοι έστελναν μηνύματα για ειρηνευτικές συνομιλίες, και έχουμε αποδείξεις γι' αυτό, μόνο όταν χρειάζονταν χρόνο για να "ανασυνταχθούν" στο πεδίο της μάχης. Όταν είχαν μεγάλες απώλειες, έλεγαν ότι ήθελαν ειρήνη. Αυτό είναι ένα ψέμα. Είδαμε πώς έλεγαν ότι ήθελαν ειρήνη τη μέρα και μετά έριχναν ρουκέτες τη νύχτα», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι αδύνατες όσο τα στρατεύματά της βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Ελπίζουμε ότι μόλις η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφός μας, θα παραδεχτεί τα μεγάλα λάθη της και θα υπάρξει νέα κυβέρνηση στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαστε γείτονες. Μόνο τότε θα λύσουμε αυτή την κατάσταση. Τότε, πιθανότατα, θα είναι δυνατές οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ζελένσκι, εκφράζοντας ξανά την απροθυμία του να συζητήσει με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν γίνει ακόμη ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ρώσους, επειδή η ουκρανική πλευρά δεν ξέρει με ποιον ακριβώς να τις διεξάγει.

«Ξέρετε, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία... γιατί δεν ξέρουμε με ποιον και για ποιο θέμα να διεξάγουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Τι είναι οι ειρηνευτικές συνομιλίες; Σήμερα, είναι απλώς εγκληματίες που ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν και να βιάσουν. Αυτό κάνουν», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Βορίδης στέλνει... σπίτι του τον δήμαρχο Ιάσμου - Σωρεία παράνομων ενεργειών από τον «μικρό Ερντογάν»

«Είναι καρκίνος της διεθνούς σκηνής» - Ο Washington Examiner «καρφώνει» τον Ερντογάν

Πρόβα εκλογών η σύγκρουση Μητσοτάκη με Τσίπρα - Στο κενό η πρόταση μομφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης