Θετικός στον κορωνοϊό για τρίτη φορά ο Αλβέρτος του Μονακό

Θετικός στον κορωνοϊό για τρίτη φορά ο Αλβέρτος του Μονακό

Η κατάσταση της υγείας του Μονεγάσκου γαλαζοαίματου δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού - Γενέθλια για την πριγκίπισσα Σαρλίν εν μέσω φημών για νέα «εξαφάνιση» από τη δημόσια ζωή

royalss__5_
Με κορωνοϊό νοσεί για τρίτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας ο 64χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Ο Μονεγάσκος γαλαζοαίματος, που είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του παλατιού. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως η κατάσταση του πρίγκιπα Αλβέρτου δεν εμπνέει ανησυχία καθώς ο πρίγκιπας είναι ασυμπτωματικός και εξακολουθεί να εργάζεται από απόσταση.

Είχε νοσήσει από κορωνοϊό στην αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα, ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που βρέθηκε θετικός στη νόσο covid 19. Τον Απρίλιο του 2022 ο σύζυγος της πριγκίπισσας Σαρλίν διαγνώστηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό.

«Εργάζεται εξ αποστάσεως και βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, της κυβέρνησής του καθώς και με τους στενούς συνεργάτες του», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Monaco Matin η απομόνωση του Αλβέρτου βάσει των κανόνων που ισχύουν για τη νόσο covid 19 τον ανάγκασε να μην παραστεί στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για την 45η επέτειο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου στο Μόντε Κάρλο. Πρόκειται για ένα ετήσιο φεστιβάλ που είχε δημιουργήσει το 1974 ο πατέρας του Αλβέρτου, πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό. Μετά τον θάνατό του, το 2005, επικεφαλής της διοργάνωσης έχει τεθεί η πριγκίπισσα Στεφανί, μικρότερη αδελφή του Αλβέρτου.

Η νέα «εξαφάνιση» της Σαρλίν από τη δημόσια ζωή του Μονακό

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος θα απέχει αναγκαστικά και από τους παραδοσιακούς εορτασμούς για την αγία Ντεβότα, προστάτιδα του πλούσιου πριγκιπάτου, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου.

Άγνωστο παραμένει πώς θα γιορτάσει η Σαρλίν τα γενέθλιά της, σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, που η πριγκίπισσα του Μονακό γίνεται 45 ετών. Η απουσία της πρώην πρωταθλήτριας κολύμβησης από τη Νότιο Αφρική στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Τσίρκου που ξεκίνησαν στο Μόντε Κάρλο στις 20 Ιανουαρίου δεν πέρασε απαρατήρητη από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Κλείσιμο
Στις εκδηλώσεις του ετήσιου φεστιβάλ έδωσαν το «παρών» όλοι οι γαλαζοαίματοι του Μονακό ενώ ο πρίγκιπας Αλβέρτος εμφανίστηκε με τα 8χρονα δίδυμα παιδιά του ζεύγους, τον διάδοχο, πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα, αλλά χωρίς την σύζυγό του.

alvertos


Το γαλλικό περιοδικό Gala σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η απουσία της Σαρλίν από το σημαντικό ετήσιο φεστιβάλ των Μονεγάσκων δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Μάλιστα, τον Αλβέρτο αντί για την σύζυγό του, στο φεστιβάλ συνόδευσε η ανιψιά του, Καμίλ Γκότλιμπ, κόρη της πριγκίπισσας Στεφανί. Είναι γεγονός πως η Σαρλίν του Μονακό «εξαφανίστηκε» πάλι από το προσκήνιο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου είχε παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις του πριγκιπάτου στο πλευρό του Αλβέρτου μαζί με τα παιδιά τους.

Η ξανθιά πριγκίπισσα επέστρεψε στη δημόσια ζωή τον περασμένο Μάιο μετά από πολύμηνη απουσία στην χώρα καταγωγή της, Νότιο Αφρική. Αφού επέστρεψε στο Μονακό στις αρχές του Νοεμβρίου του 2021 η Σαρλίν μετέβη στην Ελβετία, όπου εισήχθη σε κλινική ψυχικής υγείας και παρέμεινε μέχρι τα τέλη Απριλίου του ιδίου έτους. Τον Μάιο του περασμένου έτους η πριγκίπισσα επέστρεψε δυναμικά στη δημόσια ζωή του Μονακό ενώ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Monaco Matin είχε δηλώσει πως η οικογένειά της είναι ο «βράχος» της.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε γυναικείες φυλακές τρανς κρατούμενη που βίασε δύο κοπέλες πριν αλλάξει φύλο


Τα λένε στο Μιλάνο για το Qatargate Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς - Στο τραπέζι οι λογαριασμοί Παντσέρι και Τζόρτζι

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης