Ρωσία: «Βομβαρδίστε τη Bundestag» - Φερέφωνα του Πούτιν αντιδρούν στην αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Ρωσία: «Βομβαρδίστε τη Bundestag» - Φερέφωνα του Πούτιν αντιδρούν στην αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Ξεσπαθώνει και ο δημοσιογράφος - φερέφωνο του Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ λέγοντας ότι πλέον η Γερμανία συμμετέχει άμεσα στον πόλεμο

leopard_tank_mk
Την οργή τους εκφράζουν σήμερα οι «μαριονέτες« του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συμφωνία Γερμανίας - ΗΠΑ για παράδοση τανκς στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Κάνοντας λόγο για «κατάφωρη πρόκληση», ένθερμοι υποστηρικτές του Κρεμλίνου κατακεραυνώνουν με δηλώσεις τους δεξιά κι αριστερά σε ρωσικά ΜΜΕ το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον για την πρόθεσή τους να ενισχύσουν στρατιωτικά την κυβέρνηση του Κιέβου με άρματα μάχης.

Τα φερέφωνα του Πούτιν διατυμπανίζουν, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικά πλατό ότι η ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας, Bundestag, δεν θα πρέπει να μείνει όρθια αλλά να δεχτεί πυρηνική επίθεση, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Γεβγένι Σατανόβσκι, πρόεδρος του Ινστιτούτου της Μόσχας για τη Μέση Ανατολή, όπως και ο δημοσιογράφος - φερέφωνο του Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ περνούν στην αντεπίθεση καλώντας την κυβέρνηση της Μόσχας να επιτεθεί στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης κάνοντας χρήση πυρηνικών όπλων.

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί μάλιστα ότι «τίποτα καλό» δεν θα προκύψει από την αποστολή δυτικών τανκς στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα , επικαλούμενο τις απειλές εξαγριωμένων υποστηρικτών του Κρεμλίνου που καλούν τον Ρώσο πρόεδρο να επιτεθεί με πυρηνικά όπλα στη Δύση.

Οι δύο «μαριονέτες» του Πούτιν που καλούν το Κρεμλίνο να επιτεθεί με πυρηνικά στη Γερμανία

Πρώτος και καλύτερος ο προπαγανδιστής του Πούτιν, Γεβγένι Σατανόβσκι, πρόεδρος του Ινστιτούτου της Μόσχας για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο κανάλι «Waldman-LINE» ότι οι πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να διαλύσουν την «καρδιά» της γερμανικής δημοκρατίας, την ομοσπονδιακή βουλή.

Εκεί, δηλαδή, όπου σήμερα το μεσημέρι, στις 2 ώρα Ελλάδος, ο Γερμανός Καγκελάριος , Όλαφ Σολτς, αναμένεται να ανακοινώσει την παράδοση 14 αρμάτων μάχης Leopard στην εμπόλεμη χώρα.

«Γερμανικά άρματα μάχης με σταυρούς στα τεθωρακισμένα θα εμφανιστούν στους δρόμους της Ουκρανίας για να επιτεθούν σε Ρώσους στρατιώτες....Αντιδρώ σε αυτό .. Η Σοβιετική Ένωση βομβάρδισε το Βερολίνο το 1941. Και για μένα, αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η Bundestag, δεν θα πρέπει να παραμείνει όρθια», τόνισε ο Γεβγένι Σατανόβσκι.

Την ίδια ώρα, ο αγαπημένος προπαγανδιστής του Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, προειδοποιεί ότι η αποστολή τανκς από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον Πούτιν, ενώ δείχνει ξεκάθαρα στη Ρωσία ότι η Γερμανία συμμετέχει άμεσα στον πόλεμο.

Αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν περίπου 30 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να ενισχύσει την εμπόλεμη χώρα αρχικά με 14 άρματα μάχης Leopard 2 ενώ παράλληλα θα δώσει άδεια και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να επανεξάγουν τα δικά τους στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του Ουκρανού ηγέτη, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτησαν την κίνηση αυτή ως μία «γροθιά» υπέρ της δημοκρατίας.

Ωστόσο, για τη Ρωσία, η αποστολή αρμάτων μάχης από ΗΠΑ και Γερμανία θα οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή» κλιμακώνοντας τον πόλεμο πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Ο Παπαδάκης σταμάτησε τον καβγά Γεωργιάδη-Ζαχαριάδη με... σφύριγμα

Απάτη η συνάντηση του οδηγού με αρκούδα στην Πέλλα - Δείτε τις επίμαχες αναρτήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο προπονητής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Κώστας Τζιδημόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης