Ουκρανία - Μπέρμποκ: Πολεμάμε τη Ρωσία, όχι μεταξύ μας

Ουκρανία - Μπέρμποκ: Πολεμάμε τη Ρωσία, όχι μεταξύ μας

 «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία» δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ενώ δέχεται πιέσεις από τις χώρες της Βαλτικής 

analena-main

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, κάλεσε για ενότητα μεταξύ των δυτικών συμμάχων εν μέσω της συζήτησης για τις παραδόσεις γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.

«Διεξάγουμε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όχι μεταξύ μας», τόνισε η Μπέρμποκ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Παραδέχτηκε ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα, λέγοντας: «Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία. Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και στα άρματα μάχης», αλλά σημείωσε ότι η ενότητα μεταξύ των συμμάχων εξακολουθεί να είναι το πιο «κρίσιμο μέρος» της υποστήριξης της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

Προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες σχετικά με το αν το Βερολίνο θα επιτρέψει ή όχι την παράδοση των αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία το Κίεβο υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ανακατάληψη εδαφών που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Οι εσωτερικές διαφωνίες σημαίνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει, συμπλήρωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Γερμανία σε Πολωνία: Θα απαντήσουμε το συντομότερο, λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη κατάσταση

Δυναμιτίζει το κλίμα ανάμεσα στις χώρες της Βαλτικής και τη Γερμανία το ζήτημα της αποστολής των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, με τον δισταγμό του Βερολίνου να συντηρεί το κλίμα έντασης στην ΕΕ. Λίγος καιρός έχει απομείνει για τη γερμανική απάντηση στη Βαρσοβία που απέστειλε επίσημο αίτημα για την επανεξαγωγή Leopard 2 στο Κίεβο.

«Το Βερολίνο θα εξετάσει και θα αποφασίσει για την αποστολή των 14 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία» δήλωσε μετά την υποβολή του αιτήματος εκρόσωπος της γερμανικής ποροεδρίας. Ωστόσο, η απάντηση μπορεί να φτάσει και σε διάστημα δύο βδομάδων.

Την Τρίτη, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Θα διευθετήσουμε το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Σημειώνεται ότι η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι οι χώρες που χρησιμοποιούν γερμανικό οπλισμό θα πρέπει να ζητούν την άδεια του Βερολίνου εάν θέλουν να μεταφέρουν το υλικό σε τρίτη χώρα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Eμπλεξαν με τα SMS του Παππά προς Καλογρίτσα και τους «φακέλους»

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πότε επηρεάζεται η Αττική

Market Pass: Ποια είναι η διαδικασία και τα εισοδηματικά κριτήρια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης