Πριγκίπισσα Ευγενία: «Ο γιος μου θα γίνει ακτιβιστής από τα δύο του χρόνια»

Πριγκίπισσα Ευγενία: «Ο γιος μου θα γίνει ακτιβιστής από τα δύο του χρόνια»

Ο πρίγκιπας Χάρι όπως λέει είναι αυτός που την έχει κάνει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται

Evgenia
Η πριγκίπισσα Ευγενία δήλωσε ότι θέλει ο γιος της να γίνει ακτιβιστής από «την ηλικία των δύο». Μάλιστα είπε ακόμα ότι στο σπίτι της δεν υπάρχει τίποτα πλαστικό καθώς τα έχει πετάξει όλα.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η 32χρονη δήλωσε ότι μετά τη γέννηση του γιου της, Αύγουστου, «άλλαξε εντελώς» τον τρόπο που σκέφτεται για το περιβάλλον.

«Ο γιος μου θα γίνει ακτιβιστής από τα δύο του χρόνια, δηλαδή σε λίγες μέρες. Τα πάντα είναι γι' αυτούς, σωστά; Κάθε απόφαση που παίρνουμε τώρα πρέπει να αφορά το πώς ο Αύγουστος θα μπορέσει να ζήσει τη ζωή του».

Όπως παραδέχτηκε ο ξάδερφός της, ο πρίγκιπας Χάρι είναι αυτός που την έχει επηρεάσει. Είχε πει πώς «όλα άλλαξαν» όταν έγινε πατέρας, επειδή άρχισε να αναρωτιέται: «Ποιο είναι το νόημα να φέρεις ένα παιδί σε αυτόν τον κόσμο και όταν φτάνει στην ηλικία σου να καεί;».

Η πριγκίπισσα Ευγενία επαίνεσε τα παιδιά - με επικεφαλής τη Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg - που αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν το σχολείο ως μέρος μιας «απεργίας για το κλίμα».

«Αυτή την εβδομάδα, με επικεφαλής την Γκρέτα, τα παιδιά του κόσμου απεργούν. Υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο, τον οποίο χάνουμε. Όλοι το γνωρίζουν».

Κλείσιμο

Η Ευγενία δήλωσε επίσης ότι το γεγονός ότι έγινε μητέρα την έκανε να ανησυχεί περισσότερο για τις κοινότητες που είναι ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή.

«Ο γιος μου θα γίνει ακτιβιστής από τα δύο του χρόνια, δηλαδή σε λίγες μέρες. Οπότε, όλα είναι γι' τα παιδιά. Κάθε απόφαση που παίρνουμε τώρα πρέπει να είναι για τα παιδιά, για το πώς θα ζουν τη ζωή τους. Αλλά νομίζω ότι και ως μητέρα, ξαφνικά, αλλάζεις εντελώς, αλλάζουν οι ορμόνες σου, αλλάζουν όλα. Όπως τώρα φοβάμαι τα αεροπλάνα και άλλα τέτοια πράγματα, ενώ δεν θα φοβόμουν ποτέ πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου δήλωσε ότι βλέπει τον κόσμο διαφορετικά από τότε που έγινε μητέρα και ότι οι ανησυχίες της για την κλιματική αλλαγή έχουν επηρεάσει τον τρόπο ζωής της.

«Στο σπίτι δεν έχουμε πλαστικό, προσπαθούμε να μην έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πλαστικό και προσπαθώ να του το διδάξω αυτό. Αλλά είναι μια μάχη».

Η πριγκίπισσα μίλησε επίσης για την ελπίδα της για το μέλλον του περιβάλλοντος, λέγοντας: «Μου αρέσει να βλέπω "το ποτήρι μισογεμάτο"».

Ειδήσεις σήμερα:

Λουκέτο ακόμα και την ίδια μέρα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Διάρρηξη με τη μέθοδο του «ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά να εκτελούνται όσοι βλέπουν πορνό στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης