Tαξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για Τουρκία: Κινδυνεύετε από τρομοκρατικές επιθέσεις και κορωνοϊό

Tαξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για Τουρκία: Κινδυνεύετε από τρομοκρατικές επιθέσεις και κορωνοϊό

«Αποφύγετε τα ταξίδια στην Τουρκία και κυρίως στα ανατολικά της χώρας» αναφέρει το Φορέιν Όφις το οποίο προειδοποιεί και για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

shutterstock_698002549
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία προκειμένου οι Βρετανοί ότι είναι ενήμεροι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα: από τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές έως κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις, γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Όπως αναφέρoυν οι εφημερίδες Daily Mail, The Sun και Liverpool Echo, το 2022, πάνω από 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, τώρα το βρετανικό υπουργείο προειδοποιεί μεταξύ άλλων τους Βρετανούς να προσέχουν ακόμη και τα ποτά που τους σερβίρουν στα μπαρ καθώς συχνά είναι πιο δυνατά που διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που σας πλησιάζουν και σας προσφέρουν φαγητό και ποτό (που μπορεί να είναι ναρκωτικά), για να σας κλέψουν ή να σας αποπλανήσουν».

Το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας (FCDO) συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφύγουν τα ταξίδια κυρίως στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Χαρακτηριστικά, τους συμβουλεύουν να αποφεύγουν την επαρχία Χακάρι.

«Εάν ταξιδέψετε σε αυτήν την επαρχία της Τουρκίας, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά .

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τo βρετανικό υπουργείο κρούει τον κώδωνα κυρίως για την αύξηση περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης σε ανήλικους.

Το 2022, στο προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφηκαν 51 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ανηλίκων συμπεριλαμβανομένων και βιασμού.

Κλείσιμο
Τα θύματα, όπως υποστήριξαν, δέχθηκαν επίθεση τις νυχτερινές ώρες σε τουριστικά σημεία της Τουρκίας και κυρίως μέσα σε τουαλέτες.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση για όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι πρέπει να βρίσκονται ε επαγρύπνηση.

«Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να μην εφησυχάζουν καθώς και οι ληστείες στους δρόμους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας - Έξαλλος για το εξώφυλλο του Economist

Ψευτογιατρός : «Φρούριο» το σπίτι του στα Καλύβια - Πωλούσε αλοιφές και στους γείτονές του

Maneskin: Παντρεύτηκαν μεταξύ τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης