Βρετανία: «Ο Πούτιν να καταλάβει πως θα στηρίζουμε τους Ουκρανούς μέχρι να κερδίσουν» είπε ο υπουργός Εξωτερικών

Βρετανία: «Ο Πούτιν να καταλάβει πως θα στηρίζουμε τους Ουκρανούς μέχρι να κερδίσουν» είπε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Τζέιμς Κλέβερλι βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Άντονι Μπλίνκεν - «Έχουμε τη στρατηγική αντοχή να μείνουμε μαζί με τους Ουκρανούς μέχρι να τελειώσει η δουλειά» τόνισε

cleverley_1
Στην ενόχληση της Μόσχας για την απόφαση της Βρετανίας να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, απάντησε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Βρετανός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, προειδοποιώντας τη Μόσχα πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο.

«Το μήνυμα που στέλνουμε στον Πούτιν - και, ειλικρινά, σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να μάθει - είναι ότι αναλάβαμε τη δέσμευση να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς μέχρι να νικήσουν», δήλωσε ο Κλέβερλι κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Πούτιν είναι ότι θα έχουμε τη στρατηγική αντοχή να μείνουμε μαζί με τους Ουκρανούς μέχρι να τελειώσει η δουλειά και το καλύτερο που μπορεί να κάνει για να διαφυλάξει τις ζωές των δικών του στρατευμάτων είναι να το αναγνωρίσει αυτό», συνέχισε ο Βρετανός υπουργός.

Ο Κλέβερλι, ο οποίος αργότερα την Τρίτη θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βρετανίας να ικανοποιήσει το αίτημα της Ουκρανίας για αποστολή δυτικών βαρέων αρμάτων μάχης.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε το Σαββατο ότι η κυβέρνησή του θα παράσχει 14 άρματα μάχης Challenger 2.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προμηθεύσει το Κίεβο με εκσυγχρονισμένες εκδόσεις σοβιετικών αρμάτων μάχης και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία έχουν δεσμευτεί για ελαφρύτερες εκδόσεις, με την Ουάσινγκτον να στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

Ο Κλέβερλι δήλωσε ότι η Βρετανία αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης στους Ουκρανούς επειδή «αυτό που αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται είναι η ικανότητα να αντεπιτεθούν σκληρά στα ανατολικά και στα νότια», περιοχές τις οποίες η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει από την εισβολή που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 11 μήνες.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι η χώρα του δεσμεύεται να εξετάσει και άλλη βοήθεια προς την Ουκρανία καθώς οι ανάγκες της θα εξελίσσονται.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει εάν θα επαναληφθεί η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Πώς έγινε το έγκλημα στο Μοσχάτο με θύμα τον λογιστή - Τι είπε η δράστης

Στα δικαστήρια οι παππούδες της Λυδίας για τον τόπο διαμονής της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης