Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: Λάτρης της καλής ζωής ο αρχιμαφιόζος - Τι βρέθηκε στο κρησφύγετό του

Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: Λάτρης της καλής ζωής ο αρχιμαφιόζος - Τι βρέθηκε στο κρησφύγετό του

Όταν συνελήφθη φορούσε ρολόι αξίας 35.000 ευρώ - Οι γείτονες τον περιέγραψαν ως φιλικό άτομο

Matteo_Messina_Denaro1
Αρώματα και επώνυμα ρούχα ήταν μεταξύ όσων εντοπίστηκαν σε ένα διαμέρισμα που οι ερευνητές πιστεύουν ότι ήταν το τελευταίο κρησφύγετο του αφεντικού της μαφίας της Σικελίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο.

Ο 60χρονος αρχιμαφιόζος τον οποίο οι ιταλικές Αρχές αναζητούσαν από το 1993, συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από την ιδιωτική κλινική La Maddalena όπου είχε πάει για εξετάσεις.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα λιτό κτήριο κοντά στο κέντρο του Campobello di Mazara, μιας πόλης στη δυτική επαρχία Τράπανι της Σικελίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη Καστελβετράνο, την πατρίδα του Μεσίνα Ντενάρο.

Moment Italian mafia boss Matteo Messina Denaro is arrested


Οι ερευνητές βρήκαν εκεί ρούχα, παπούτσια, ένα καλά εφοδιασμένο ψυγείο και αποδείξεις εστιατορίου, ανέφεραν δικαστικές πηγές. «Είχε μια κανονική ζωή, πήγαινε στο σούπερ μάρκετ», είπε ο δικαστής Πάολο Γκουίντο, ένας από τους αξιωματούχους που ερευνούσαν τον Μεσίνα Ντενάρο.

Οι γείτονες τον περιέγραψαν ως φιλικό άτομο.

Είναι γνωστό πως ο Μεσίνα Ντενάρο είχε αδυναμία στα είδη πολυτελείας, όπως γυαλιά ηλίου και ρούχα. Όταν συνελήφθη, φορούσε ένα ρολόι αξίας 35.000 ευρώ.

Ο Μεσίνα Ντενάρο πιστεύεται ότι ζούσε στο διαμέρισμα τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αλλά η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά κι άλλα κρησφύγετα του 60χρονου αρχιμαφιόζου.

Κλείσιμο
Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Μεσίνα Ντενάρο πήγε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο La Maddalena του Παλέρμο από το Campobello di Mazara για να λάβει θεραπεία για καρκίνο.

Matteo_Messina_Denaro


Μάλιστα, η Αστυνομία έθεσε υπό έρευνα τον γιατρό Αλφόνσο Τουμπαρέλο ως ύποπτο για βοήθεια και συνέργεια στο αφεντικό της μαφίας, ανέφεραν δικαστικές πηγές, επειδή παρακολουθούσε τον Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος υποβαλλόταν σε θεραπεία με ψεύτικο όνομα.

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, 60 ετών, ήταν καταζητούμενος από το 1993.

Έχει καταδικασθεί δεκάδες φορές σε ισόβια για σειρά δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του 12χρονου Τζουζέπε Ντι Ματέο δια στραγγαλισμού. Το παιδί δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του, ως μεταμελημένος μαφιόζος, είχε συνεργαστεί με την δικαιοσύνη.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για τον τελευταίο «πανίσχυρο νονό» της Κόζα Νόστρα. Για τη σύλληψή του, ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια, ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά και κινητοποιήθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί και καραμπινιέροι. Κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να συλληφθεί ακριβώς τριάντα χρόνια μετά τη σύλληψη του ιστορικού αρχιμαφιόζου Τοτό Ριίνα.

Αντιμετωπίζει επίσης ποινή ισοβίων για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί την επόμενη χρονιά στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μοσχάτο: Πώς έγινε το έγκλημα - Βίντεο με τη δράστη, που έψαχνε τον λογιστή για να τον σκοτώσει

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για την οικογένειά του - Δείτε φωτογραφίες

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Αθώα για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης