Παρίσι: Δεν άφησαν ακτιβιστές να ταξιδεύσουν στο Τελ Αβίβ

Παρίσι: Δεν άφησαν ακτιβιστές να ταξιδεύσουν στο Τελ Αβίβ

Οκτώ φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που ήθελαν να ταξιδεύσουν στο Τελ Αβίβ αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο αεροδρόμιο του Ρουασί στο Παρίσι, μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών

Γ. Δαυίδ: Ποιοι κάνουν έξαλλο τον πατριάρχη της οικογένειας
Παρίσι: Δεν άφησαν ακτιβιστές να ταξιδεύσουν στο Τελ Αβίβ
Οκτώ φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που ήθελαν να ταξιδεύσουν στο Τελ Αβίβ αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο αεροδρόμιο του Ρουασί στο Παρίσι, μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών, οι οποίες διαβίβασαν "μία λίστα με ανεπιθύμητα άτομα", σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου.

Τα οκτώ αυτά άτομα αναμενόταν να πάρουν μία πτήση της ουγγαρέζικης εταιρείας Malev με προορισμό το Τελ Αβίβ μέσω της Βουδαπέστης. Εκατοντάδες ακτιβιστές έχουν την πρόθεση να συμμετάσχουν σε μία επιχείρηση αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από σήμερα το βράδυ.

"Η κράτησή τους ακυρώθηκε μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών, οι οποίες διαβίβασαν μία λίστα με ανεπιθύμητα πρόσωπα", ανέφερε πηγή του αεροδρομίου.

"Η Γαλλία είναι ανήσυχη για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης 'Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη'" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

"Οι ισραηλινές αρχές, οι οποίες είναι οι μόνες αρμόδιες στο ζήτημα της εισόδου και της εξόδου στο έδαφός τους, ανακοίνωσαν ότι δεν επιτρέπουν την είσοδο σε άτομα που αποτελούν πρόβλημα για την δημόσια τάξη" πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Οι οργανώσεις που στηρίζουν τους Παλαιστίνιους απηύθυναν έκκληση μέσω του Διαδικτύου στους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν στις 8 Ιουλίου στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ προκειμένου να κατευθυνθούν στα Παλαιστινιακά Εδάφη.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης