Άλλαξαν κελί στον Μλάντιτς επειδή έκανε παρέα με τον Σέσελι

Άλλαξαν κελί στον Μλάντιτς επειδή έκανε παρέα με τον Σέσελι

Ο Σέρβος υπερεθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάζεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κατήγγειλε σήμερα ότι ο Ράτκο Μλάντιτς υποχρεώθηκε από τις σωφρονιστικές αρχές να αλλάξει κελί

 Άλλαξαν κελί στον Μλάντιτς επειδή έκανε παρέα με τον Σέσελι
Ο Σέρβος υπερεθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάζεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κατήγγειλε σήμερα ότι ο Ράτκο Μλάντιτς υποχρεώθηκε από τις σωφρονιστικές αρχές να αλλάξει κελί επειδή συναναστρεφόταν μαζί του.

"Τον υποδεχτήκαμε καλά, κάναμε παρέα, παίζαμε σκάκι", είπε ο Σέσελι, που κρατείται στην ίδια φυλακή της Χάγης όπου μεταφέρθηκε στις 31 Μαΐου και ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων.

Ο Σέσελι, η δίκη του οποίου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας βρίσκεται σε εξέλιξη, επωφελήθηκε από την εμφάνισή του στο δικαστήριο για να καταγγείλει ότι ο Μλάντιτς μεταφέρθηκε σε άλλο όροφο της φυλακής.

"Ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση για τη μετακόμιση του Ράτκο Μλάντιτς από τον όροφό μας σε άλλο κτίριο. Η δικαιολογία που δόθηκε είναι ότι ο στρατηγός Μλάντιτς, κάνοντας παρέα με εμένα και παίζοντας μαζί μου σκάκι επηρεάστηκε από εμένα", είπε ο Σέσελι.

Εξηγώντας ποια ήταν η "επιρροή" του είπε ότι προειδοποίησε τον Μλάντιτς "να μην εμπιστεύεται κανέναν από αυτούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο" των δικηγόρων οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν την υπεράσπισή του.
Κλείσιμο

Ο Μλάντιτς αρνήθηκε την Δευτέρα να δηλώσει αθώος ή ένοχος, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του επιτρέπεται να έχει δικηγόρο της επιλογής του.

"Αισθάνομαι ενοχές, λέω στον εαυτό μου ότι ο Μλάντιτς υποφέρει εξαιτίας μου", πρόσθεσε ο Σέσελι.

Η υπηρεσία Τύπου του ΔΠΔ ανακοίνωσε ότι "δεν μπορεί να δώσει καμία πληροφορία για το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται οι κρατούμενοι" μέσα στη φυλακή "για λόγους ασφαλείας".



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης