Άντριου Τέιτ: Εκτός Instagram και Facebook ο «τελείως μισογύνης» influencer

Άντριου Τέιτ: Εκτός Instagram και Facebook ο «τελείως μισογύνης» influencer

O Τέιτ απάντησε στο ban λέγοντας ότι πολλά από τα βίντεό του ήταν παρωδία και ότι ο ίδιος «υποδυόταν έναν κωμικό χαρακτήρα»

andrew_tate
Ο αμφιλεγόμενος infuencer και αυτοχαρακτηριζόμενος «μισογύνης» Άντριου Τέιτ αποκλείστηκε από τις πλατφόρμες Instagram και Facebook της Meta λόγω παραβίασης των πολιτικών της περί «επικίνδυνων οργανώσεων και ατόμων», επιβεβαίωσε σήμερα η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η φήμη του πρώην πρώην kickboxer και reality star άρχισε την ανοδική της πορεία το 2016 με τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σόου Big Brother, παρά το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από το ριάλιτι όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο που τον έδειχνε να χτυπάει μια γυναίκα εκτός του σόου.

Έκτοτε, σχέδόν κάθε ανάρτησή του στα social media προκαλεί αντιδράσεις, εξαιτίας του περιεχομένου που ποστάρει και που οι οργανώσεις κατά της ενδοοικογενειακής βίας αποκαλούν «ακραία μισογυνιστικό».

Το 2017, ο Τέιτ δήλωσε στο Twitter ότι η θέση των γυναικών είναι στο σπίτι και ότι τα θύματα βιασμών «φέρουν ευθύνη» για την επίθεση που δέχτηκαν. Το αποτέλεσμα αυτών των αναρτήσεων ήταν η πλατφόρμα να τον αποκλείσει μόνιμα.

O Τέιτ έχει αποκτήσει αρκετούς φαν μέσα στα χρόνια με τα βίντεο συμβουλών του προς τους άνδρες, πολλά από τα οποία επικρίνονται για σεξιστικό ύφος. Σε ένα από τα βίντεό του στο YouTube ο Τέιτ περιέγραψε τον εαυτό του ως «τελείως μισογύνη». «Είμαι ρεαλιστής και, όταν είσαι ρεαλιστής, είσαι σεξιστής. Δεν γίνεται να είσαι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής», πρόσθεσε.

Σε μια δήλωσή του στην Guardian, ο Τέιτ χαρακτήρισε πολλά από τα βίντεό του ως παρωδία, υποστηρίζοντας ότι «υποδυόταν έναν κωμικό χαρακτήρα».

Κλείσιμο
Ο Τέιτ υπήρξε θερμός υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και έχει εμφανιστεί σε πολλά δεξιά podcast, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών όπως το Infowars, με οικοδεσπότη τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς. Η παρουσία του στα social media γινόταν με το καιρό όλο και πιο ισχυρή, και πριν τον αποκλεισμό του από τις πλατφόρμες της Meta είχε πάνω από 4,7 followers στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το TikTok έχει αποκλείσει τον επίσημο λογαριασμό του Τέιτ από την πλατφόρμα και εργάζεται για την αφαίρεση περιεχομένου που συνδέεται με το πρόσωπό του και παραβιάζει τους κανονισμούς. Βίντεο με hashtags που σχετίζονται με τον Τέιτ έχουν συγκεντρώσει πάνω από 12,7 δισ. views.

Η βρετανική οργάνωση «Hope Not Hate» έχει αποκαλέσει τον Τέιτ «επικίνδυνο μισογύνη» και έχει απευθύνει έκκληση να αποκλειστεί από περισσότερες πλατφόρμες των social media.

«O μισογυνισμός είναι μια επιβλαβής ιδεολογία που δεν γίνεται ανεκτή στο TikTok. Εδώ και εβδομάδες αφαιρούμε βίντεο και λογαριασμούς που παραβιάζουν τις πολιτικές μας και χαιρετίζουμε τα μέτρα που έλαβαν και άλλες πλατφόρμες απέναντι στο συγκριμένο άτομο», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας TikTok.

Με πληροφορίες από την Guardian



Ειδήσεις σήμερα

Τραγικό τροχαίο στο Γαλαξίδι: Τα δύο νέα παιδιά σκοτώθηκαν μόλις 50 μέτρα από το σπίτι του αγοριού!

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Δεύτερο χρυσό για την Ντρισμπιώτη και στα 20χλμ. βάδην!

Σάνα Μαρίν: Η ιστορία της πρωθυπουργού της Φινλανδίας και τα βίντεο της σε τρελά πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης