Στόλτενμπεργκ: «Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη Ρωσία και τις φιλοδοξίες του Πούτιν»
Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει αλλάξει τα σχέδιά του, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν επικίνδυνο να υποτιμηθεί η Ρωσία και οι φιλοδοξίες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Έχουν επιδείξει μεγάλη προθυμία να αντέξουν τις απώλειες και τα δεινά. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει αλλάξει τα σχέδιά του και τους στόχους του σχετικά με την Ουκρανία. Επομένως, είναι επικίνδυνο να υποτιμηθεί η Ρωσία», είπε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια επιχειρηματικής διάσκεψης στη Νορβηγία.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.