Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για κινηματογραφικές προβολές της σύρραξης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για κινηματογραφικές προβολές της σύρραξης

Η Μόσχα παρουσιάζει την επίθεσή της ως σύγκρουση με τη Δύση

putinnn
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να οργανώσει έως τον Φεβρουάριο, προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες «ταινιών ντοκιμαντέρ» σχετικά με την επίθεση των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Προς το υπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει προτάσεις για την εξασφάλιση της προβολής εγχώριων ταινιών ντοκιμαντέρ στα κινηματογραφικά δίκτυα με θέματα που σχετίζονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νεοναζιστικής και νεοφασιστικής ιδεολογίας», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία έχει δικαιολογήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία με το πρόσχημα της «αποναζιστικοποίησης» της χώρας, ενώ το Κρεμλίνο κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις αρχές του Κιέβου για σύμπλευση με υπερεθνικιστικούς κύκλους.

Η Μόσχα παρουσιάζει επίσης την επίθεσή της ως σύγκρουση με τη Δύση, επειδή προμηθεύει το Κίεβο με όπλα κρίσιμης σημασίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αρκετές αποτυχίες που υπέστη ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους τελευταίους μήνες την περιοχή του Χαρκόβου στα βορειοανατολικά και την πόλη της Χερσώνας στα νότια.

Χθες Δευτέρα, ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δέχθηκε ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο πλήγμα κατά των στρατευμάτων του στην ανατολική ουκρανική πόλη Μακίιβκα, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 63 ρώσοι στρατιώτες.

Κλείσιμο
Η Ρωσία έχει ήδη περάσει πολλούς νόμους για να ελέγξει τη συζήτηση γύρω από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζει τον πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο νόμος τιμωρεί αυστηρά όποιον διαδίδει «ψέματα», κατά την άποψη των δικαστηρίων, για τις ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Βέροια - Ανατριχιαστική η περιγραφή του αστυνομικού που βρήκε το βρέφος: «Eπέπλεε στο νερό μπρούμυτα, είχε σημάδια»

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον Ρομά - Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Το Ινστιτούτο της απάτης: «Eφαγαν» 515.000 ευρώ από αστυνομικό για δήθεν θεραπεία λεύκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης