Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από τη μισή του περιουσία έχασε λόγω των κυρώσεων ο Αμπράμοβιτς - Στα 95 δισ. οι απώλειες των Ρώσων ολιγαρχών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από τη μισή του περιουσία έχασε λόγω των κυρώσεων ο Αμπράμοβιτς - Στα 95 δισ. οι απώλειες των Ρώσων ολιγαρχών

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι των μέτρων που αποφάσισαν οι χώρες της Δύσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

abramovich-m
Μέσα σε μόλις ένα χρόνο οι Ρώσοι ολιγάρχες είδαν τη συνολική περιουσία τους να συρρικνώνεται κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των κυρώσεων που επβλήθηκανν στη Ρωσία μετά την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για τον δείκτη Bloomberg Billionaires, οι πλουσιότεροι Ρώσοι ολιγάρχες έχαναν γύρω στα 330 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Ανάμεσα στους μεγαλύτερους χαμένους είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι (την οποία πούλησε μετά το ξέσπασμα του πολέμου), που είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 57% στα 7,8 δισ. δολάρια φέτος.

Ήταν ένας από τους πρώτους ολιγάρχες στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Βρετανία. Υπουργοί τον κατηγόρησαν μάλιστα ότι είχε «διασυνδέσεις με το καθεστώς του Πούτιν».

Η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις σε 1.271 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Αμπράμοβιτς και ο «βασιλιάς του Νικελίου» Βλαντίμιρ Ποτάνιν, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας.

Μεγάλος χαμένος και ο Γκενάντι Τιμτσένκο, άνθρωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτός, που είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 48% στα 11,8 δισ. δολάρια. Το 41% της περιουσίας του έχασε ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, γα να πέσει στα 9 δισ. δολάρια.




Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Μειώθηκε κατά 1.098.308 ο πληθυσμός της Ελλάδας - Δείτε τα στοιχεία της απογραφής

Καταδίωξη στο Μαρούσι - Μια σύλληψη, αναζητούνται δύο άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης