Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός επενδυτής - Γιατί οι Χόλτερμαν… έγιναν Έλληνες

Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός επενδυτής - Γιατί οι Χόλτερμαν… έγιναν Έλληνες

Επισκέφτηκαν την Ελλάδα για πρώτη φορά το ‘12 - Ερωτεύτηκαν την Κέρκυρα όπου και αγόρασαν βίλα - Έχουν επενδύσει 600 εκατ. ευρώ σε κατασκευές, τράπεζες και ακίνητα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
holterman22
«Ξέρω συνήθως, μέσα σε λίγα λεπτά, αν θέλω να συνεργαστώ με κάποιον. Ολα ξεκινούν με τους αριθμούς, αλλά στο Reggeborgh εξετάζουμε πολύ προσεκτικά πώς λειτουργεί η διοίκηση. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι πώς ένας επιχειρηματίας ενεργεί όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Χένρι Χόλτερμαν -όπως τα είχε εκφράσει σε μία από τις σπανιότατες συνεντεύξεις του στο παρελθόν-, τον ισχυρό άνδρα του ολλανδικού Reggeborgh Invest που εισέβαλε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό επιχειρηματικό σκηνικό ταράζοντας τα νερά και φέρνοντας ανατροπές πρώτου μεγέθους.

Εχει δικαιωματικά χαρακτηριστεί και «ιπτάμενος Ολλανδός», αλλά σε αντίθεση με τον σχετικό μύθο και την πλοκή της ομώνυμης εμβληματικής όπερας του Βάγκνερ, εκείνος δεν καταδικάστηκε να πλέει στις θάλασσες μέχρι την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας.
holterman-1
Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύεται το Προεδρικό Διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφηση της οικογένειας Χόλτερμαν

Κλείσιμο
Αντίθετα, βρήκε γρήγορα το δεύτερο, μετά την Ολλανδία, λιμάνι του στην Ελλάδα, την οποία και θεωρεί σχεδόν δεύτερη πατρίδα του. Τη χώρα μας δεν τη γνώρισε ξαφνικά προ τετραετίας όταν άρχισε τις εδώ επιχειρηματικές του κινήσεις. Πρώτα έγινε φανατικός οπαδός του φυσικού της κάλλους και στη συνέχεια την επέλεξε ως επενδυτικό προορισμό.

Από τότε λοιπόν που άρχισε να ξετυλίγει την πολύπλευρη ατζέντα του για τη χώρα μας το προσωνύμιο «ιπτάμενος» παραπέμπει περισσότερο στον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο κινείται ποντάροντας διαδοχικά στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Ελλάκτωρ, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, αποκομίζοντας σημαντικές υπεραξίες και κλείνοντας το ένα mega deal μετά το άλλο. Ασφαλώς, και στα συχνά ταξίδια του με το ιδιωτικό του αεροσκάφος για επαγγελματικούς λόγους...

Η πρώτη επαφή με την Ελλάδα

Η σχέση του Χόλτερμαν με την Ελλάδα μετράει ήδη μια δωδεκαετία, αφού την περίοδο του 2010 πρωτοήρθε για διακοπές στην Κέρκυρα, την οποία και ερωτεύτηκε. Στη συνέχεια, απέκτησε βίλα στην ευρύτερη περιοχή του Ερημίτη, όπου διατηρούν τις δικές τους επαύλεις και άλλοι ισχυροί του χρήματος όπως η οικογένεια Ρότσιλντ.

Κατά τη διαμονή του στο Νησί των Φαιάκων γνώρισε και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με το νομικό γραφείο του οποίου συνεργάζεται από την αρχή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στη χώρα μας.

Βέβαια, η πρώτη του επενδυτική κρούση επί ελληνικού εδάφους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον απογοητευτική. Ηταν η εποχή όπου οι τράπεζες αναζητούσαν λύση για την τότε παραπαίουσα και υπερχρεωμένη Forthnet. Η άγνωστη τότε στα καθ’ ημάς Reggeborgh Invest, σε συνεργασία με την Athena Odyssey, διαβλέποντας πιθανές συνέργειες με τις εταιρείες οπτικών ινών Reggefiber και Eurofiber, που ανήκαν στο χαρτοφυλάκιό της, διεκδίκησε την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία απέναντι στις Vodafone - Wind. Παρότι οι εκπρόσωποί της έβαλαν, κυριολεκτικά, στο τραπέζι μια επιταγή 60 εκατ. ευρώ μόνο για την κάλυψη της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η υπόθεση δεν προχώρησε.
holterman-2
Η σχέση του Χόλτερμαν με την Ελλάδα ξεκινάει το 2010, όταν πρωτοήρθε για διακοπές στην Κέρκυρα. Ερωτεύτηκε το νησί και απέκτησε βίλα στην περιοχή του Ερημίτη, όπου διατηρούν τις δικές τους επαύλεις και άλλοι ισχυροί του χρήματος όπως η οικογένεια Ρότσιλντ

Την ίδια περίπου περίοδο ο Χόλτερμαν έκανε την πρώτη κρούση προς την Ελλάκτωρ, χωρίς πάλι όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Χρειάστηκε να περάσει πάνω από μια τετραετία μέχρι ο…επίμονος Ολλανδός να καταφέρει το πρώτο του «χτύπημα» επί ελληνικού εδάφους. Αυτό είχε ως αρχικό προορισμό και πάλι την Ελλάκτωρ, αλλά στην πορεία στράφηκε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στις αρχές του 2018, και ενώ ο εμφύλιος στην Ελλάκτωρ μεταξύ αφενός των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση και αφετέρου των Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο Χόλτερμαν ήρθε με το ιδιωτικό αεροπλάνο του στην Αθήνα μετά από πρόσκληση των πρώτων που αναζητούσαν χρηματοδότηση για να ανατρέψουν την τότε διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου.

Οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν και το λεγόμενο «proxy war» στην Ελλάκτωρ χρηματοδοτήθηκε αργότερα από το αμερικανικό fund Farallon. Ο Χόλτερμαν, στο μεταξύ, παρά τον καπνό από τις εμφύλιες διαμάχες στην Ελλάκτωρ, είχε διακρίνει τον πρώτο στόχο του. Ετσι, από τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς πραγματοποίησε την είσοδό του στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκτώντας στην αρχή ποσοστό 10%, το οποίο στη συνέχεια αυξήθηκε έως το 30,2%.

Η επιστροφή του στην Ελλάκτωρ ήταν επεισοδιακή αρχικά με την κόντρα των Ολλανδών με την πλευρά Καλλιτσάντση και αρκετά αργότερα με εκείνη του σχήματος Γιάννη Καϋμενάκη - Δημήτρη Μπάκου - Αλέξανδρου Εξάρχου. Ο Χόλτερμαν, όμως, τελικά επικράτησε, αφού προηγουμένως αναγκάστηκε να αποεπενδύσει πλήρως από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκομίζοντας ωστόσο σημαντικά κέρδη.
holterman-3
holterman-4
Το ιδιωτικό τζετ Dassault Falcon 7X, το οποίο φέρει τα αρχικά της συζύγου του Χερίτα Βέσελς (Gérita Wessels) «PH-GWS»

Ψήφος εμπιστοσύνης

Σήμερα ο Ολλανδός μεγαλοεπιχειρηματίας ελέγχει ποσοστό άνω του 44% στον όμιλο Ελλάκτωρ, στον οποίο έχει τοποθετηθεί στρατηγικά επιτυγχάνοντας και μια ισχυρή συμμαχία με τον όμιλο Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Οσοι έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί του αναφέρουν ότι έχει βαθιά πεποίθηση για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα μετά τις διαδοχικές και μακροχρόνιες περιπέτειες της οικονομικής και της πανδημικής κρίσης, και μάλιστα υπό το φως των μεγάλων έργων τα οποία δρομολογούνται και με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο ίδιος πιστεύει πολύ στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Κάτι που έχει δείξει, άλλωστε, στην πράξη με τη διαρκή ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία μεταφράζεται στις έως τώρα επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ και σε όσες ακολουθούν, με εκείνους που γνωρίζουν περισσότερα να τονίζουν ότι ο επενδυτικός φάκελός του για τη χώρα μας περιλαμβάνει πλάνα αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Μέχρι τώρα λοιπόν o «ιπτάμενος Ολλανδός» έχει επενδύσει 300 εκατ. ευρώ στον όμιλο Ελλάκτωρ, 200 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank και άλλα 100 εκατ. ευρώ στον ξεχωριστό βραχίονα ανάπτυξης τουριστικών ακινήτων. Η εταιρεία τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων εστιάζει σε αστικά ακίνητα στην Αθήνα τα οποία ανακαινίζει και τα μετατρέπει σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω των σχετικών ηλεκτρονικών πλατφορμών.
holterman-5
H εντυπωσιακή βίλα στην εξοχή στο Χόλτεν της Ολλανδίας, όπου διαμένει έξι μήνες τον χρόνο μαζί με τη σύζυγό του. Τους άλλους έξι μήνες το ζεύγος μετακομίζει στη βίλα του στην Κέρκυρα

Σε αυτές τις παραπάνω επενδύσεις δεν περιλαμβάνεται η απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου της Κέρκυρας «Corfu Palace», για το οποίο επίσης έχει φιλόδοξα σχέδια. Το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο χτίστηκε το 1954 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Περικλή Σακελάριο, θεωρείται εμβληματικό για το νησί και τους κατοίκους του, ενώ ο Ολλανδός δείχνει αποφασισμένος να του προσδώσει την παλιά του αίγλη.

Ολο αυτό το ισχυρό επιχειρηματικό και επενδυτικό αποτύπωμα αποδεικνύει ότι ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει. Οι τομείς των κατασκευών, του τραπεζικού συστήματος και του τουρισμού έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του, ενώ αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν βέβαιο ότι ανάμεσα σε αυτές θα περιλαμβάνεται και η αύξηση του ποσοστού του στην Alpha Bank όταν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποφασίσει να πουλήσει τις μετοχές του, «βλέποντας» προς το 9%. Υπενθυμίζεται ότι αρχής γενομένης από την ΑΜΚ του Ιουλίου του 2021 η τοποθέτησή του στην τράπεζα έχει ενισχυθεί, ώστε σήμερα να αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο με ποσοστό που προσεγγίζει το 6,8%.

Δεν είναι τυχαίο ότι σημαντικός τραπεζίτης που είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Χόλτερμαν έλεγε με έμφαση στους συνεργάτες του ότι «αυτός ήρθε και θα μείνει. Με 1 δισ. ευρώ επενδύσεις χρειάζεσαι σταθερότητα και χρόνο για να δημιουργήσεις προστιθέμενη αξία στα χρήματά σου».

Η διαρκής ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας, καθώς και η κοινωνική προσφορά του οδήγησαν στην πρόσφατη τιμητική πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών του ίδιου, της συζύγου του και του γιου του. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ενέκρινε την τιμητική πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών του Ολλανδού επενδυτή Χένρι Χόλτερμαν, της συζύγου του Χερίτα Βέσελς-Χόλτερμαν και του γιου τους Τομ.

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται ως σκεπτικό αυτής της κίνησης, μεταξύ άλλων, ότι «διατηρούν ιδιαίτερους προσωπικούς δεσμούς με τη χώρα, έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ελλάδα έχοντας υλοποιήσει σειρά σημαντικών επενδύσεων και έχουν προβεί σε δωρεές προς το Ελληνικό Δημόσιο και προς μη κερδοσκοπικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωφελών σκοπών».
holterman-6
Το ιδιωτικό γιοτ του Χόλτερμαν «San Lorenzo»

Τα επόμενα σχέδιά του

Με το mega deal που έκλεισε με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού του βραχίονα των ΑΠΕ ο Χόλτερμαν πέτυχε να απαλλάξει την Ελλάκτωρ από το πανάκριβο ομόλογο των 700 εκατ. ευρώ που ροκάνιζε κάθε χρόνο 40 εκατ. ευρώ από τη ρευστότητα του ομίλου, δεσμεύοντας παράλληλα το 50% των συνολικών εσόδων του. Ετσι, τώρα με τον όμιλο δανειακά ελεύθερο, έχει διαμορφώσει τις συνθήκες για να αντλήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες εστιάζοντας κυρίως στους τρεις πυλώνες, των κατασκευών, των παραχωρήσεων και της διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο Ολλανδός επενδυτής είναι αποφασισμένος να δώσει μεγάλη μάχη για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού (η οποία ελέγχεται μέχρι τώρα από την Ελλάκτωρ), καθώς και για τα έργα επέκτασης που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα. Στα σχέδιά του υπάρχει ακόμη και το νέο άνοιγμα στον χώρο της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, εκτός από το ποσοστό που διατηρήθηκε στην ΕΛ.ΤΕΧ. Ανεμος, αφενός θα χτιστεί σταδιακά ένα νέο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, αφετέρου ο όμιλος θα δώσει το «παρών» στο πεδίο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και μάλιστα με μια ιδιαίτερα σημαντική συμμαχία, η οποία θα ανακοινωθεί το ερχόμενο διάστημα.

Σε όλη αυτή την εγχώρια επενδυτική του διαδρομή ο πλέον έμπιστος συνεργάτης και σύμβουλός του είναι ο Κώστας Τούμπουρος, έμπειρο στέλεχος του χώρου των κατασκευών και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται «τα μάτια και τα αυτιά του Χένρι Χόλτερμαν» στον όμιλο Ελλάκτωρ, αφού συμμετέχει σε όλα τα διοικητικά συμβούλια της μητρικής και των θυγατρικών, ενώ είναι ο τακτικότερος συνομιλητής του όταν έρχεται στην Ελλάδα.

Η κοινωνική δράση

Στο φόντο της εργώδους επιχειρηματικής δραστηριότητάς του έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μια σημαντική κοινωνική δράση με δεκάδες κινήσεις προσφοράς. Η τελευταία, ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του αφορά τη ριζική ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει άνω των 8-9 εκατ. ευρώ.

Ηδη οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί και μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα έμπειρα συνεργεία της Ελλάκτωρ θα αναλάβουν δράση, αρχής γενομένης από τη Μαιευτική Κλινική, για να ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στο νησί της Κέρκυρας που αγαπάει ιδιαίτερα, προβαίνει και σε άλλες δράσεις του προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Στηρίζει συστηματικά τις πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ έχει ενισχύσει τον εξοπλισμό του τοπικού Λιμενικού Σώματος με τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου σκάφους ελληνικής κατασκευής της Viking Norsafe.

Επίσης, ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του στηρίζει με παροχή εξοπλισμού το Κέντρο ΑμεΑ «Η Μέλισσα» και το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ενώ έχει δώσει εντολή στους εκπροσώπους του στον όμιλο Ελλάκτωρ να συστηματοποιήσουν και να διευρύνουν τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στη νέα γενιά και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάκτωρ έγινε μέγας χορηγός στην Ομοσπονδία Κολύμβησης, ενισχύοντας παράλληλα τις υποδομές στις πολύ μικρές ηλικίες.

Παράλληλα, η Reggeborgh Invest υποστηρίζει την πρωτοβουλία Orange Grove της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα η οποία απευθύνεται σε νέους που δραστηριοποιούνται στον χώρο των startup εταιρειών.

Τα στελέχη του fund, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν από τη νέα χρονιά πρωτοβουλίες στον χώρο της υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται η συνεργασία με τον εγχώριο βραχίονα του CVC Capital, που έχει δημιουργήσει έναν ισχυρότατο πόλο στον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Αλλωστε, ο Ολλανδός και το CVC Capital είναι «παλιοί γνώριμοι», καθότι το αμερικανικό fund υπήρξε στο παρελθόν μεγαλομέτοχος του ολλανδικού κατασκευαστικού κολοσσού VolkerWessels, πυρήνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της πάμπλουτης οικογένειας Βέσελς στην οποία ανήκει και η Reggeborgh Invest. Επιπλέον, ο ίδιος ο Χόλτερμαν είναι γείτονας στην Κέρκυρα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού βραχίονα του CVC Ρομπ Λούκας.

Ο Χένρι Χόλτερμαν ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχειρηματικής αυτοκρατορίας των Βέσελς το 2017 μετά τον θάνατο του πεθερού του Ντικ Βέσελς. Πρόκειται για έναν «γεννημένο επιχειρηματία», όπως τον χαρακτήρισαν τα διεθνή μέσα, καθώς ήταν εκείνος που ξεκίνησε να δουλεύει από τα 14 χρόνια του στη μικρή ξυλουργική εταιρεία του πατέρα του και στην πορεία κατάφερε να φτιάξει έναν κατασκευαστικό κολοσσό, τη WolkerWessels, αλλά και το family office Reggeborgh Invest με βαρύτιμες επενδύσεις και συμμετοχές. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τη λίστα Quote 500, ο πατριάρχης της οικογένειας όταν απεβίωσε ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ολλανδίας, με την περιουσία του να ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.

O 64χρονος Χόλτερμαν, ορκωτός λογιστής στο επάγγελμα, έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης του πεθερού του, ο οποίος του ανέθεσε κορυφαία πόστα τόσο στη Reggeborgh όσο και σε όλους τους βραχίονες της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας των Βέσελς. Ο ίδιος είναι παντρεμένος με τη Χερίτα Βέσελς, που μαζί με την αδελφή της Ινγκε, σύμφωνα με την ίδια λίστα του 2021, βρίσκονται στην 4η θέση των πλουσιότερων Ολλανδών με περιουσία 4,3 δισ. ευρώ.

Υπό την ηγεσία του Χόλτερμαν, η Reggeborgh Invest πραγματοποίησε σειρά επικερδών επενδύσεων όπως με την εταιρεία Διαδικτύου World Online και τις εταιρείες οπτικών ινών Reggefiber και Eurofiber, από τις οποίες το family office κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χόλτερμαν από το 1997 ζει με τη σύζυγό του στο Χόλτεν, σε μια εντυπωσιακή βίλα στην εξοχή, ενώ το μισό χρόνο διαμένει στην Ελλάδα, στη βίλα που έχει αποκτήσει στην Κέρκυρα. Οι μετακινήσεις του βέβαια είναι συχνές λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, αλλά καταφέρνει να γεφυρώνει τις μεγάλες αποστάσεις με το ιδιωτικό τζετ Dassault Falcon 7X, το οποίο φέρει τα αρχικά της συζύγου του (Gérita Wessels) «PH-GWS». Ενα παρόμοιο αεροσκάφος διαθέτει και η αδελφή της Χερίτα, Ινγκε.

Διαθέτει ακόμη το γιοτ «San Lorenzo», ενώ οι προτιμήσεις του για τις διακοπές είναι ιδιαίτερες. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι όταν όλος ο κόσμος εξέδραμε στις παραλίες, εκείνος βρισκόταν στην Αλάσκα παρατηρώντας τις φάλαινες και απολαμβάνοντας το παγωμένο λευκό τοπίο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10 λεπτά το λιτρο και... «βλέπουμε»

Qatargate: Φωτογραφίες ντοκουμέντο της La Repubblica - Τζιόρτζι και Παντσέρι κουβαλούν βαλίτσες με τα χρήματα

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Στη φυλακή δύο ακόμα ανήλικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης