Πόλεμος στην Ουκρανία - Γερμανία: Σκέφτεται να στείλει επιπλέον Patriot για αντιμετώπιση των επιθέσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία - Γερμανία: Σκέφτεται να στείλει επιπλέον Patriot για αντιμετώπιση των επιθέσεων

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ενισχύει περαιτέρω την εμπόλεμη χώρα μετά την υπόσχεση ότι θα στείλουν Patriot και οι Ηνωμένες Πολιτείες

patriot_rockets
Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε χθες Πέμπτη η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ.

«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κυρία Μπέρμποκ.

Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους. Όμως το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας να αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση, για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Εύα Καϊλή: Να παραμείνει στη φυλακή αποφάσισε το δικαστήριο

Εύα Καϊλή: «Ο εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της από κατασκόπους του Κατάρ»

ΗΠΑ: «Αν θέλετε να ταξιδέψετε, φύγετε τώρα» - Προειδοποίηση Μπάιντεν για τον «κυκλώνα-βόμβα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης