Πόλεμος στην Ουκρανία - Έτοιμη η Ουάσινγκτον να στείλει συστήματα Patriot στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Έτοιμη η Ουάσινγκτον να στείλει συστήματα Patriot στην Ουκρανία

Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από τον πρόεδρο Μπάιντεν – Η Μόσχα μιλά για κλιμάκωση αν παραδοθούν στο Κίεβο

patriot__1_
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη φάση της οριστικοποίησης των σχεδίων τους για την αποστολή πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, μια απόφαση που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας, ανέφεραν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους Δυτικούς εταίρους της να της στείλουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μεταξύ των οποίων και πυραύλους Patriot, για να προστατευθεί από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Στόχος των βομβαρδισμών αυτών έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Οι Patriot, που κατασκευάζονται από την εταιρείας Raytheon Technology Corp, είναι σχεδιασμένοι για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.

Δύο από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο ότι δεν θα κατονομαστούν, είπαν ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει ακόμη και την Πέμπτη. Αναμένεται η επίσημη έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην εφοδιάσει την Ουκρανία με συστήματα Patriot και είναι πιθανό η Μόσχα να θεωρήσει την ενέργεια αυτή ως κλιμάκωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Βild: «Η ατιμασμένη Εύα με το μήλο της διαφθοράς»

Corriere Della Sera: Ο Τζόρτζι μπορεί να ειδοποίησε τον πατέρα της Καϊλή να πάρει τα χρήματα και να φύγει

Επεισόδια με Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ρόδο, Πάτρα και Χαλκίδα - «Κόκκινος συναγερμός» στην ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης