New York Times: Kατηγορούνται ότι δημοσίευσαν σταυρόλεξο που παραπέμπει σε... «σβάστικα»

New York Times: Kατηγορούνται ότι δημοσίευσαν σταυρόλεξο που παραπέμπει σε... «σβάστικα»

Μεταξύ των επικριτών ο Δημοκρατικός Κιθ Έντουαρντς και ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ

000_A247E
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα social media με αφορμή τη δημοσίευση σταυρόλεξου από τους New York Times, το οποίο παραμπέμπει σε «σβάστικα». Μάλιστα πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύων επέκριναν τη συγκεκριμένη δημοσίευση.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Δημοκρατικός Κιθ Έντουαρντς, ο οποίος μέσω του Twitter έγραψε πως  «αυτό είναι το σταυρόλεξο των NYTimes σήμερα την πρώτη μέρα του Χανουκά. Τι στο διάολο, @nytimes;»
Ανάμεσα στους επικριτές ήταν και ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ ο οποίος χαρακτήρισε το σταυρόλεξο «αηδιαστικό». «Αηδιαστικό.Μόνο οι New York Times θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν ένα τέτοιο σταυρόλεξο, το Χανουκά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα υπήρξαν και χρήστες που εξέφρασαν διαμαρτυρίες καθώς το σταυρόλεξο δημοσιεύθηκε την πρώτη μέρα της μεγάλης εβραϊκής γιορτής, Χανουκά. Επιπλέον υπήρξαν και εκείνοι που μίλησαν για σύμπτωση, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι το σταυρόλεξο «σβάστικα» οφείλεται στην αντι-ισραηλινή ρητορική της αμερικανικής εφημερίδας.

Η γιορτή της Χανουκά


Κλείσιμο
Η Χανουκά, είναι μεγάλη εβραϊκή γιορτή, σε ανάμνηση της επανάκτησης του Ναού του Σολομώντος, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των Μακκαβαίων εναντίον του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών τον 2ο π.Χ. αιώνα.

Μάλιστα διαρκεί οκτώ νύχτες και ημέρες, με αφετηρία την 25η ημέρα του μήνα Κισλέβ, σύμφωνα με το Εβραϊκό Ημερολόγιο (σούρουπο της 18ης Δεκεμβρίου – βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2022). Είναι γνωστή ως εορτή των Φώτων, επειδή ανάβεται μία ειδική λυχνία με εννέα βραχίονες, που ονομάζεται μενορά ή χανουκά.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Μέγαρα: «Μου φώναζαν αν είμαι άντρας να ρίξω» λέει ο 30χρονος Ρομά που σκότωσε τον 36χρονο ομόφυλό του

Παπακαλιάτης για την είσοδο του Maestro στο Netflix: «Αυτό και αν είναι ένα ωραίο xριστουγεννιάτικο δώρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης